Foto: elixir
Svieža omáčka na cestoviny s bylinkami, trošku netradičnej farby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme suroviny... cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu a cviklu rozmixujeme alebo postrúhame.
-
2
Na panvici rozohrejeme olej a dáme naň opražiť cibuľu do sklovita, neskôr pridáme aj cviklu s mrkvou a zľahka opražíme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni 10 minút.
-
3
Po 10 minútach pridáme do omáčky sójovú smotanu, všetky korenia a soľ podľa chuti, už len dobre premiešame a prehrejeme, nech sa chute prepoja.
-
4
Podávame s cestovinami (kvôli farbe som do nich pri varení pridala kurkumu) a ovocnou či zeleninovou prílohou, podľa chuti. Ozdobila som jedlo pásikmi mrkvy a cvikly, ktoré som odrezala škrabkou, plus petržlenovou vňaťou.
neuveríš-no tvoj recept bol dnes u nás realizovaný na večeru..so zemiakmi-mali sme drobné uvarené v šupke-tak sme využili...muž doniesol z role poslednú cviklu-tak tú maličkú som využila na omáčku dľa teba..s maličkými zmenami..
"čo my všetko nezjeme"..pousmial sa po večeri muž..dodal..:"bolo to jedlé"...
tak hádam som už na dobrej ceste v tom stravovaní..!pochváľ ma-mladá pani...:-)))
@salinka prajem nech chutí aspoň tak ako chutila nám tu :)