Špaldové palacinky

nelajsia - fotkanelajsia, 24. novembra 2012
Špaldové palacinky
Foto: nelajsia

Recept je z nádhernej knihy od Emy a Emmky Tekelyových - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá... sú veľmi chutné, ja som recept trošku upravila Zobraziť celý popisRecept je z nádhernej knihy od Emy a Emmky Tekelyových - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá... sú veľmi chutné, ja som recept trošku upravila tretinu múky som nahradila pohánkovou. Aj ostatné recepty sú zdravé a báječne chutné.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
50 g
50 g
200 ml
200 ml (vlažná)
1 čajová lyžička
1 ks
štipka
1 polievková lyžica
PLNKA:
 (domáci)
PLNKA:
150 g (alebo jogurt)
300 g
1 čajová lyžička (nastrúhaná)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na palacinky zmiešame na hladkú masu, necháme odstát asi 20 min.

  2. 2

    Rozpálime olej (trošku) na panvici a opečieme palacinky. Plníme buď džemom s orechami, alebo tvarohovou plnkou.

  3. 3

    Ja som plnila dusenými jabkami.

    Špaldové palacinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

andreac
@Nelajsia , keďže fotografia k tomuto receptu nebola celkom vydarená (nebolo vidno hotové jedlo, ale len knihu), museli sme ich vymazať. Ak si jedlo pripravíte, nafoťte si ho a k receptu opäť pridajte. Ďakujeme. Redakcia
nelajsia
sú fantastické, včera som ich o5 robila , osladila stéviou a plnila domácim marhuľovým lekvárikom
sany11
odskusane,su vyborne,odteraz robim len tieto.mňam mňam
nelajsia
teším sa, že chutia, u nás sme si ich tiež obľúbili
franca1
dnes som ich vyskúšala a od teraz už len tieto, vďaka za receptík :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia