Cesnačka z Uherského Brodu fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je to veľmi rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Vývar kurací rozvaríme. Cesnak očistíme a nastrúhame na malých okách. Počas rozvárania vývaru, si na tanier nastrúhame syr na veľkých okách a pridáme opečené chlebové kocky. Do stredu taniera dáme žĺtok a posypeme krájanou petržlenovou vňaťou.
-
2
Keď sa nám vývar rozvarí, dáme do neho strúhaný cesnak a povaríme asi 3 - 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a horúce nalejeme do pripraveného taniera. Nič iné. Vývar a syr sú slané. Kto nemá vývar, môže použiť aj kurací bujón. Je to rýchla a dobrá polievka.
Vďaka za koment. Nie len občerstvujúca, ale aj svieži dych. No ale vážne nám veru chuti a vývar u nás vždy zvýši. Takto sa minie.
Vďaka za koment a obrázok. Spomienky sú krásna vec, že som ich privolal ma teší. Preto je treba žiť život na plno.
Vďaka za koment. Ja som len podal ďalej skúsenosť, nech aj iný majú tu dobrotu.
Vďaka za milé slová. Mne sa páči na tom, že je to rýchle a dobré. Ja som mal to šťastie, že sa akurát vtedy podávala a ešte ju robil kuchár ktorého poznám.
Vďaka za koment. Ja si do nej nastrúham ešte viac cesnaku ako som napísal a potom mi plamene šľahajú z úst.
Vďaka za koment. Priznám sa dobrovolné už som to robil aj zemiakového ( dokonca aj ryžového) vývaru a bolo to tiež dobré. To je pre tých čo nechcú mäsový vývar.
Vďaka za koment. Áno máš pravdu. Kurací nám najviac chutí.
Vďaka za koment. Ja tiež a táto mi vyhovuje, že je rýchlo urobená a pritom dobrá.
FANTASIE, děkuji tobe i kucharovi z Uherskeho Brodu :-)
p.s. fotka nic moc, chleba rozmoceny ve chvilce. A jak nemam takovy v polevkach rada, tak tenhle opeceny zitny, naprosto jedinecny i rozmoceny! @Kvakac nevahej!! :-)