Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Cesnačka z Uherského Brodu fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 22. júla 2019
Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je to veľmi rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

1500 ml
8 PL opečené
100 g (na strúhanie)
8 strúčikov
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vývar kurací rozvaríme. Cesnak očistíme a nastrúhame na malých okách. Počas rozvárania vývaru, si na tanier nastrúhame syr na veľkých okách a pridáme opečené chlebové kocky. Do stredu taniera dáme žĺtok a posypeme krájanou petržlenovou vňaťou.

    Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa nám vývar rozvarí, dáme do neho strúhaný cesnak a povaríme asi 3 - 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a horúce nalejeme do pripraveného taniera. Nič iné. Vývar a syr sú slané. Kto nemá vývar, môže použiť aj kurací bujón. Je to rýchla a dobrá polievka.

    Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Jej vôňu cítim aj pod vraždiacom Slnkom Peorie/AZ a o chuti absolutne nepochybujem Kvákač kamarát gazdiniak od 1. kroku. Tebou pridaný aj tento rcp, mi navodil atmosféru dááááááávno odídeného detstva i mladosti, v studených neskorojesenných, zimných a a skorojarných rán, kedy sme sa s bratom Čiňum, zobúdzali omámení vôňou podobnej cesnačky, ..., zapraženej, či chlebovej horúcej polievky, ktorou nás spravidla vítala naša úžasná Babička, lady Ann. Ďakujem Ti "spoluvareškár" milý za rcp aj za spomienky!


@Haji (23.7.2019 06:35)

Vďaka za milé slová. Mne sa páči na tom, že je to rýchle a dobré. Ja som mal to šťastie, že sa akurát vtedy podávala a ešte ju robil kuchár ktorého poznám.
naša babička neďaleko stovežatej Prahy robila cesnačku (prdelačku) z vody, ktorú zliala z uvarených zemiakov, pridala trochu korenia, a mňamka bola na svete - zužitkovala tak tú vodu zo zemiakov.... :-)
@Evicka63 (23.7.2019 21:01)

Vďaka za koment. Priznám sa dobrovolné už som to robil aj zemiakového ( dokonca aj ryžového) vývaru a bolo to tiež dobré. To je pre tých čo nechcú mäsový vývar.
Ja som ju ešte nerobila, ale mama ju robievala zasa z vody, v ktorej vyvarila cestoviny, takže, ako tu vidím, ako základ sa môže použiť rôzny vývar.
Výborný a hlavne jednoduchý recept.Takýmito receptami by som učil variť deti a mládež, aby sa v kuchyni nebáli a hlavne, aby im ich výtvor chutil rovnako, ako mne táto polievočka.

Pridaj komentár k receptu: