Cesnačka z Uherského Brodu fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 22. júla 2019 14:43
Ďalšie recepty »
Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept)Foto: kvakac

Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je to veľmi rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

4
porcie
5 min
príprava
20 min
na 100 °C

Suroviny

1500 ml
8 PL opečené
100 g (na strúhanie)
8 strúčikov
4 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Vývar kurací rozvaríme. Cesnak očistíme a nastrúhame na malých okách. Počas rozvárania vývaru, si na tanier nastrúhame syr na veľkých okách a pridáme opečené chlebové kocky. Do stredu taniera dáme žĺtok a posypeme krájanou petržlenovou vňaťou.

    Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa nám vývar rozvarí, dáme do neho strúhaný cesnak a povaríme asi 3 - 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a horúce nalejeme do pripraveného taniera. Nič iné. Vývar a syr sú slané. Kto nemá vývar, môže použiť aj kurací bujón. Je to rýchla a dobrá polievka.

    Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept) - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist