Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí fotorecept
Foto: folkon
Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)....a že pri tom obrovskom výbere skvelých jedál je ťažko vybrať si Zobraziť celý popisMoje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)....a že pri tom obrovskom výbere skvelých jedál je ťažko vybrať si to "naj".....žiaľ kari pasta ktorú som použil pri varení bola indická a zdala sa mi nejaká "iná", ani neviem prečo.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g, bez kostí |
|
1 ks |
|
400 g |
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
1-2 KL |
|
1 ks |
|
1 vetvička |
|
5 ks |
|
2 PL |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Nachystáme si všetko potrebné, pretože príprava jedla je skutočne expresná, kuracie mäso nakrájame na malé prúžky (samozrjem som zabudol na fotografii priložiť škoricu a koriander :D )
-
2
Takže nakrájame rajčiny na kocky, kaffirové lístky na tenké pásiky, pol cibule na kocky a pol na polkruhové plátky, otrháme lístky z thajskej bazalky a nakoniec veľkú chilli papričku na cca 3 cm kúsky pásiky, z nej vyberieme semiačka.....malé zelené a červené chilli krájam na kolieska, ale ak niekto nerád štipľavé nemusí pridať vôbec, stačí jedna veľká chilli paprička.
-
3
Na rozpálenom woku speníme na kocky nakrájanú cibuľku.
-
4
Pridáme kari pastu a za stáleho miešania smažíme 1-2 minúty, kým krásne zavonia.
-
5
Pridáme kuracie mäsko a poriadne posmažíme z oboch strán za stáleho miešania.....trvá to chvíločku tak 3 minúty, pozor, aby mäso nebolo príliš prepečené, tvrdé...
-
6
Znížíme teplotu na strednú, pridáme zbytok cibuľky, rybaciu omáčku a škoricu. Poriadne premiešame.
-
7
Pridáme tretinu kokosového mlieka, chilli (niečo si necháme na neskoršie dozdobenie), thajskú bazalku a rozdrtený alebo nastrúhaný palmový cukor a za stáleho miešania varíme cca 2 minúty...
-
8
Dolejeme zbytok kokosového mlieka, pridáme kaffirové listy a rajčiny a povaríme ďalšiu minútku, dve, kým nám omáčka nezhustne....
-
9
Hotovo, ozdobíme lístkami koriandru a chilli a podávame s jasmínovou ryžou. Na stole by nemala chýbať rybacia omáčka, chilli, prípadne limetková šťava....
Nemaju nic spolocne ale obidve jedla su dobre.
Thajske curry je uplne z inych surovin ako indicke curry.( citronova trava a krevetova pasta co obsahuje sa vobec nepouziva v indickej kuchyni).Plus proces pripravy je uplne iny , indicke je zo "suchych" surovin a thajske z "mokrych".
Ale vyzera super , bola aj tak dobra.
Ďakujem za info, rada vždy pomôže a poteší......a bolo to v pohode chutnučké, skoro mi ani na obed do práce nezostalo ;)
@tinca ja žial varím len pre 1 osobu,pre mňa, vždy len večer po príchode z práce a ešte dúfam, že mi zostane na druhý deň na obed....teraz som si spravil týťdeň ázijskej kuchyne, tak mi ani žiadne bylinky neprídu nazmar ;)