
Zelená špargľa z WOKu
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela...

Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke
Občas sa nám žiada aj niečo vyprážané a vtedy sa smažím robiť v smotanovo-syrovej perinke, lebo...

Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...

Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

Jogurtová pizza
tento recept som dostala od mojej známej z Čiech je to rýchla chutovka pre všetkých milovníkov tohto...

Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom
Zostalo mi karé z Vianoc. Prehnala som to s množstvom, a keďže rezne až tak...

Slovenské rizoto
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou uhorkou :)...

Zapekané držky so syrom
Niektoré jedlá sa v malých obmenách pripravujú rovnako v niektorých krajoch, etnic-kých územiach alebo vo väčších územných...

Morčacie rezne
už neviem kedy som to robila prvý rát, ale osvedčil sa a robím ho len na Vianoce...

Ževraj najbohovskejšia žemľovka
Vnútri poriadne jablková a mäkkučká, navrchu chrumkavá, poliata roztopeným maslom...

Gözleme plnené cukinou
Je to tenučké plnené cesto, opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom. Je to ako Çökelekli...

Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...

Bačovský zemiakový zapekanec
tento, aj iné recepty nájdete na mojom blogu veggiecookin. wordpress. com

Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek
Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak,...

Kuracia polievka s knedličkami
Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov
Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas...

Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka
Hrejivá a voňavá. Jemne alebo viac pikantná, podľa toho koľko korenia pridáte. V zime...

Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...

Kelový Eintopf
Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj...

Slané palacinky s tofu
Hoci nie som veľkým propagátorom zdravej výživy, občas, keď ma hryzie svedomie, vymyslím si...

Musaka z mletého mäsa a zemiakov, bez zálievky - Мусака с кайма и картофи, без заливка
Všetci vedia, že receptov na musaku je neúrekom. Robí sa v Turecku, Grécku aj...

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Skoro talianská pizza Margherita
Túto pizzu minule na TV Paprika piekol nejaký talianský šéfkuchár. Keď som ju videla neoodolala som...

Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...