Foto: boise
Akurát som surfovala, keď som ho stretla. Bol hneď na druhej strane. Zamilovala som sa na prvý pohľad a nebolo cesty späť. Vymenili sme Zobraziť celý popisAkurát som surfovala, keď som ho stretla. Bol hneď na druhej strane. Zamilovala som sa na prvý pohľad a nebolo cesty späť. Vymenili sme si veľavýznamné pohľady a ja som už vtedy vedela, že pri platonickej láske to neostane. Každú noc som o ňom snívala - teda dokopy len dve a potom to prišlo...Musela som ho upiecť!
na 200 °C
Suroviny
540 g |
|
145 g |
|
190 ml |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/2 kocky |
|
Plnka: | |
350 g |
|
80 g |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
3 lyžice |
|
80 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Priznávam, celkom kalorické. Zhrešila som, a teraz vás stiahnem so sebou :) Takže, mlieko s dvomi lyžicami cukru dáme zohriať, pridáme droždie a pripravíme kvások.
-
2
Do jednej misky navážime múku, do druhej dáme zvyšok cukru, maslo, 2 vajcia, soľ.
-
3
Kvások vlejeme do misky s vajciami, maslom a cukrom. Postupne pridávame múku a miesime.
-
4
Vypracujeme hladké nelepivé cesto.
-
5
Necháme v teple vykysnúť cca 1,5 hodiny.
-
6
Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme obdĺžnik. No dobre, tak ovál :)
-
7
Maliny vytiahneme z mraziaku (v recepte sa vyžadovali práve mrazené), posypeme ich 80g cukru zmiešaným s lyžicou múky a premiešame.
-
8
Vysypeme na cesto.
-
9
Krkolomne zrolujeme. Mne to rolovanie za pána nejde, verím že vám sa bude dariť viac ;)
-
10
Rozkrájame na 10, zhruba rovnakých častí.
-
11
Poukladáme rezanou časťou hore (a dole) do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Úplne že zle sa to prekladá, nezúfajte, zahrešte si, ale výsledok stojí za to. Ak sa nejaké maliny vysypú, zoberte ich a nasypte na vrch. Nechajte v pokoji ďalšiu hodinu a pol. V prípade, že by maliny neboli mrazené, tak by stačila pol hodina. Ale recept káže a ja konám, tak čakám, nervózne kukám na ľadové cesto, ktoré sa nehýbe.
-
12
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 45 minút. Samozrejme každá rúra pečie inak, tak to treba sledovať.
-
13
Hneď ako koláč vytiahnete, začnite s prípravou polevy. Do rozpusteného masla pridajte cukor a smotanu. Keď skončíte, koláč by už nemal byť úplne horúci. Polejte ho.
-
14
Teraz už len nechajte vychladnúť a vychutnajte si nadýchaný koláč s množstvom parádnych malín...a kalórií :D
a ty si to tu nevedela dať pred tou hodinou-há..??
dobre to chutí?ked už sa to ťažšie rolovalo-aby to zato stálo...
Dnes máme svetový deň čokolády a zároveň medzinárodný deň pozitívneho myslenia - dokonalá kombinácia..
Navyše máme piatok trinásteho a dátumovo veľmi pekný - 13.9.´13 Uznajte - že tento piatok jednoducho bude šťastný
želám radostný deň...:-)
@sladkacokolada , @andulka2 ďakujem za rady, to by sa mohlo podariť, nabudúce vyskúšam :)
@radost jo, štěstí je krásná věc :)
k fešákovi malinovemu, bodaj by sa mi tak vydaril ako tebe...za 5*.... :))
s cestom sa vyborne pracovalo a po upeceni bolo jemne a lahodne a ta poleva....kazdemu doporucujem
dakujem za skvelu inspiraciu
@tinca ano ved to, ovocie sa moze menit podla chuti. Ja rozmyslam ze na vianoce skusim s pomarancami a hrozienkami, taky vonavy :)
a dnes mi domov doniesol nenapadne jahody na dalsie pecenie...este raz vdaka za inspiraciu
najprv pekný, potom dobrý, podľahli sme mu tiež ;-) u nás lesník, malín nebolo. výborné cesto. ovocie som stručne-ručne vtlačila do cesta a ani sa nevysypalo. iste bude repríza, ďakujeme.
ja som piekla v pekaci a este som musela tri kusky dat do kastrolika , z ktorého mi samozrejme pocas pecenia chceli tie malinove potvorky utiect !
dala som sice viac malin ( 500g ), ale kedze boli zmrznute , neratala som, ze cesto az tak narastie
ci tak, alebo tak, kolacik je famozny a urcite ho prevetram aj s inými naplnami :-)
dakujeme :-)