Malinovník fotorecept

boise - fotkaboise, 12. septembra 2013
Malinovník (fotorecept)
Foto: boise

Akurát som surfovala, keď som ho stretla. Bol hneď na druhej strane. Zamilovala som sa na prvý pohľad a nebolo cesty späť. Vymenili sme Zobraziť celý popisAkurát som surfovala, keď som ho stretla. Bol hneď na druhej strane. Zamilovala som sa na prvý pohľad a nebolo cesty späť. Vymenili sme si veľavýznamné pohľady a ja som už vtedy vedela, že pri platonickej láske to neostane. Každú noc som o ňom snívala - teda dokopy len dve a potom to prišlo...Musela som ho upiecť!

45 minút
na 200 °C

Suroviny

540 g
145 g
190 ml
100 g
2 ks
1/4 ČL
1/2 kocky
Plnka:
350 g
80 g
1 PL
Poleva:
3 lyžice
80 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Priznávam, celkom kalorické. Zhrešila som, a teraz vás stiahnem so sebou :) Takže, mlieko s dvomi lyžicami cukru dáme zohriať, pridáme droždie a pripravíme kvások.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jednej misky navážime múku, do druhej dáme zvyšok cukru, maslo, 2 vajcia, soľ.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kvások vlejeme do misky s vajciami, maslom a cukrom. Postupne pridávame múku a miesime.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme hladké nelepivé cesto.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme v teple vykysnúť cca 1,5 hodiny.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme obdĺžnik. No dobre, tak ovál :)

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maliny vytiahneme z mraziaku (v recepte sa vyžadovali práve mrazené), posypeme ich 80g cukru zmiešaným s lyžicou múky a premiešame.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vysypeme na cesto.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krkolomne zrolujeme. Mne to rolovanie za pána nejde, verím že vám sa bude dariť viac ;)

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozkrájame na 10, zhruba rovnakých častí.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poukladáme rezanou časťou hore (a dole) do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Úplne že zle sa to prekladá, nezúfajte, zahrešte si, ale výsledok stojí za to. Ak sa nejaké maliny vysypú, zoberte ich a nasypte na vrch. Nechajte v pokoji ďalšiu hodinu a pol. V prípade, že by maliny neboli mrazené, tak by stačila pol hodina. Ale recept káže a ja konám, tak čakám, nervózne kukám na ľadové cesto, ktoré sa nehýbe.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 45 minút. Samozrejme každá rúra pečie inak, tak to treba sledovať.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hneď ako koláč vytiahnete, začnite s prípravou polevy. Do rozpusteného masla pridajte cukor a smotanu. Keď skončíte, koláč by už nemal byť úplne horúci. Polejte ho.

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Teraz už len nechajte vychladnúť a vychutnajte si nadýchaný koláč s množstvom parádnych malín...a kalórií :D

    Malinovník (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

elef
parada,v sobotu urobim:)
radost
ty brdo..!!!teda-pardon...ty @Boise...pred hodinou som riešila hlavolam-čo s asi 3 litrami malín urobiť..nevymyslela som takúto dobrotu-presypala som ich trochu cukrom-dala do menších pohárikov a do hrnca sterilizovať..v zime do jogurtu dobré...
a ty si to tu nevedela dať pred tou hodinou-há..??
dobre to chutí?ked už sa to ťažšie rolovalo-aby to zato stálo...
boise
@radost pred troma hodinami som hresila pri rolovani akurat :D ale super to je, take lahucke to cesto, maliny take osviezujuce...kludne by som to este zabila slahackou :D :D :D
tiginko
no pána, to je aké lákadlo! Pekne si napiekla, len čo je pravda...
havino
ohromne vyzerá, na tento teda iste nezabudnem a hned aj ukladám, polevu nepoznám, 5*
alex37
nečudujem sa, že to bola láska na prvý pohľad :) krásna práca.
kika1212
... šikovnica, že rolovanie nejde, ale výsledný efekt je úžasný, určite vyskúšam, bude stačiť tortová forma, alebo ubrať so surovín, akú si použila, *x5:)
brambora
jejdanenky... takto vecer sem davat taketo dobroty. no nieco fantasticke :)
boise
@kika1212 to je klasika tortova, tusim 26cm priemer :) ja fakt neviem rolovat, strudle som uz vzdala, vzdy vyzerali po upeceni ako otvorena rana :D :P
sladkacokolada
Krásne, ukladám a tá poleva je veľmi zaujímavá. Keď roluješ cesto, pomáhaš si tou červenou podložkou, akože ju nadvihuješ a tým roluješ, vtedy to ide najľahšie.
eviana
Prekrásny koláčik... a na to, že nevieš rolovať, tak je zrolovaný pekne. Veľmi chválim - aj výsledný koláčik, aj pracovný postup a fotografie a hlavne to, že si sa s nami podelila o príbeh lásky... k malinovníku (ani trošku sa nečudujem)... paráda, 5* :)
andulka2
Posypte múkou pečiaci papier a na ňom cesto rozvaľkajte. S rolovaním si pomôžte papierom podobne ako by ste robili na obruse ťahanú štrúdlu.
afataga
jeeeej, nadhera, asi mame podobny vkus, aj ja som sa zamilovala :-)
lyali
Romantička Boise, takže žiadny Roman Tyčka, ale určite tento skvelý malinovník :-) To sa Ti teda podarilo! Tlieskam :-) Aký aj piatok 13. je krásny! Veľká vďaka! :-)
radost
Prajem krásne piatkové ránko!
Dnes máme svetový deň čokolády a zároveň medzinárodný deň pozitívneho myslenia - dokonalá kombinácia..
Navyše máme piatok trinásteho a dátumovo veľmi pekný - 13.9.´13 Uznajte - že tento piatok jednoducho bude šťastný





želám radostný deň...:-)
palokuchki
Mna to tiez prekvapilo, ze si tam davala tie maliny este zmrazene. Kolac ti ale vysiel perfektne. Vyzera byt velmi chutny. Obrazok c.14 hovori za vsetko. Mas odo mna 5*
labutus
Vtipne popísaný recept k iste chutnému koláčiku.
marianne
no normalne romantikus:-)) mas ho velmi pekny a super popisany....
mariamka
malinovnik-milovnik :) taky fesak, kto by mu odolal :) a to rolovanie ti vyslo super, praveze ovela krajsi takto natural ako podla sablony, @boise krasna praca, podanie, aj ta poleva priam laka ako sa ligoce, 5* a KK , dalsi tvoj adept do Top15 :)
boise
Jéj, ďakujem za reakcie :) Je výborný aj na druhý deň :) ešte by sa mi páčil poliaty nejakým vanilkovým krémom, nech je dielo skazy dovŕšené :D
@sladkacokolada , @andulka2 ďakujem za rady, to by sa mohlo podariť, nabudúce vyskúšam :)
@radost jo, štěstí je krásná věc :)
hannah22
láska je krásna... aj ku koláčiku může být, ukladám, zapisujem v hlave a teším sa , tak pekne sa leskne , dobre sa číta aj recept s tvojim vyznaním
k fešákovi malinovemu, bodaj by sa mi tak vydaril ako tebe...za 5*.... :))
babucha
Jednoduché, voňavé a chutné. Zajtra oberiem maliny, ale mraziť ich určite nebudem
bozulka
Skôr než koláč ma zaujal úvod a popis práce ako koláč pečieš...A hoci ja už teraz pečiem veľmi málo, presvedčila si ma svojím vtipným popisom ,že ho musím chceš - nechceš urobiť,lebo tiež som sa zamilovala... :-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Super krása. Určite aj tak chutí. Kúpim zmrazené maliny a pečiem.
tinca
určite to by to šlo aj s iným ovocím, černice,čučoriedky...super koláčik:)
kattruss
vynikajuuuuuuuuuuuuuci :) ja som tam dala cernice jahody a maliny a je to famozne fakt skvele :)
1x rajlud
katkasugar
dnes som upiekla, ale s cerstvymi jahodami, a mozem potvrdit, je fantasticky...
s cestom sa vyborne pracovalo a po upeceni bolo jemne a lahodne a ta poleva....kazdemu doporucujem
dakujem za skvelu inspiraciu
boise
@kattruss @katkasugar mam velku radost ze ste vyskusali a este vacsiu ze chutil :) Ja sa chystam uz na dalsi :D Nuz laska je laska :)
@tinca ano ved to, ovocie sa moze menit podla chuti. Ja rozmyslam ze na vianoce skusim s pomarancami a hrozienkami, taky vonavy :)
irenaw
chápem, že ti celkom poplietol hlavu, je neodolateľný :-)
boise
Dnešný všeovocník :) Maliny, černice, jahody, ríbezle, čučoriedky... @sladkacokolada ďakujem za radu, dnes sa to oveľa lepšie rolovalo keď som si pomáhala tou podložkou :)


katkasugar
boise, musim sa este vratit k malinovniku, piekla som ho manzelovi v jahodovej verzii do prace a jeho kolegovia ho nechceli pustit z prace, kym im neodovzda recept :)
a dnes mi domov doniesol nenapadne jahody na dalsie pecenie...este raz vdaka za inspiraciu
boise
@katkasugar tak mam radost ze sa recept udomacnil :) uz ho kamosky skusali aj s makom, tvarohom a zatial vsetkym chuti :)
akeber
Gratulujem a je k čomu perfektný koláč :-)
3sandra3
Tiež by som nezostala len pri platonickej láske. To by bola veľká škoda, keby si ju nerozvila do skutočnej. Nádherný koláč a musí byť že úplne úžasný. Určite vyskúšam a možno už budúci víkend. /Ešte by ma zaujímalo, prečo sa recept hodnotí na 5 s hviezdičkou? Nemá to byť jednotka s hviezdičkou? Či tu sa hodnotí inak? Fakt neviem./
irenaw


najprv pekný, potom dobrý, podľahli sme mu tiež ;-) u nás lesník, malín nebolo. výborné cesto. ovocie som stručne-ručne vtlačila do cesta a ani sa nevysypalo. iste bude repríza, ďakujeme.
nandri
Ďakujem za super recept....ja som ho ešte vylepšila tým,že som pridala slivkový lekvár....neskutočná mňamka...môj manžel nikdy neje sladké,ale tohto sa nevedel dojesť.....ešte raz ďakujem....
zana
boise, Tvoj koláč je prenáááádherný a určite aj chutný. Dnes som ho skúšala, žiaľ, nevydaril sa. Bol prenádherne upečený, poleva ako má byť a keď som ho rozkrojila: surový, ale že úplne. Takže kde som mohla urobiť chybu?
boise
@zana to ma mrzí, netuším čo sa mohlo pokaziť, zatiaľ sa všetkým podaril :( máš elektrickú rúru? Bol ohrev z oboch strán? Šiel do poriadne vyhriatej rúry? :(
zana
ahoj boise, takže rúru mám elektrickú, piekla som z oboch strán, ale napadlo ma, či kysol na dosť teplom mieste, ak nie, je možné, že maliny sa v podstate rozmrazovali iba pri pečení. Ale neboj, ja sa nevzdám, taký krásny koláčik musím upiecť, takže tento víkend bude repríza.
boise
hmmm @zana ale aj to moje cesto bolo stále ľadové a nevyzeralo veľmi nakysnute po tých takmer dvoch hodinách s malinami... :-/ A z hora vyzeral upečený? Hmmm...len raz jedna baba písala že bol surový, ale to ona nepochopila a ukladala tie nakrájané časti na seba do dvoch vrstiev...Ak si dala len jednu, ukladala si to jedno vedľa druhého tak fakt netuším v čom mohol byť problém :(
zana
ahoj boise, zabudla som Ti napísať, že repríza sa podarila, bol famózny, takže vďaka za recept.
sovicka46
ja som sa na tento kolacik chystala uz dlhsiu dobu, lebo sa mi hrozne podla popisu pacil :) a dnes konecne nadisla jeho chvila B-) zmenila som ale formu, lebo ked som uz isla krajat roladky, zdalo sa mi, ze ta okruhla forma co mam, by bola na to dost mala, a vidim, ze som dobre spravila, moj mensi hlboky plech bol akurat... a pouzila som mrazene cucoriedky.... mnam, super, a dokonca nie je ani velmi sladky, co mne vyhovuje :)
smejkad
bol fantasticky, niet co dodat, len jedno nechapem - ako ste to vsetko narvali do tortovej formy?
ja som piekla v pekaci a este som musela tri kusky dat do kastrolika , z ktorého mi samozrejme pocas pecenia chceli tie malinove potvorky utiect !
dala som sice viac malin ( 500g ), ale kedze boli zmrznute , neratala som, ze cesto az tak narastie
ci tak, alebo tak, kolacik je famozny a urcite ho prevetram aj s inými naplnami :-)
dakujeme :-)
delina
Tak som sa nanho chystala tiez. Ale kedze še nezohnali nikde maliny, spravila som cucoriedkovnik. Cesto som este jemne potrela limetkovym dzemom. Vyborny kolacik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia