Foto: sandra
Takto bedľu nazval môj mladší brat keď bol malý, a svoje bedle si strážil ako oko v hlave. Mama mu ich robila zvlášť, aby Zobraziť celý popisTakto bedľu nazval môj mladší brat keď bol malý, a svoje bedle si strážil ako oko v hlave. Mama mu ich robila zvlášť, aby si bol istý, že mu z tých "jeho" nikto nezje. Zostalo mu to dodnes, keď mi mamina dávala ich najnovší úlovok, musela mu prisahať, že pre neho už má odložené... Túto dobrotu som túto sezónu robila už druhý krát, a stále je málo. Je to totiž taká dobrota, že v jesenných jedlách nemá konkurenciu...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby očistíme a poumývame pod prúdom vody. Hlavičky rozkrojíme ma polovice, alebo menšie kúsky, podľa toho ako nám chutí.
- 2
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku do "sklovita". Bedle poukladáme na cibuľku a dusíme. Bedle sa zmenšia, preto sa nebojte ich tam naložiť koľko panvica zvládne.
- 3
Dusíme minimálne 20 minút. Na konci huby osolíme, poprášime korením a paprikou. Hotové poukladáme na chrumkavý chlebík a chvíľu necháme vsiaknuť šťavu z tých fanatasticky voňajúcich húb do chlebíka.
- 4
Konzumujeme opatrne a radšej pomalšie, prípadne si dáme niekde po ruke pancreolan a podobné vyproštováky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a @benko , myslela som mäkučký čerstvý chlebík s chrumkavou kôrčičkou :-)