Foto: aininka
Vyskúšala som nový recept. Doma bolo iba zopár surovín, tak som ich zmiešala a vzniklo toto vynikajúce jedlo. Batáty po upečení chutia ako maslová Zobraziť celý popisVyskúšala som nový recept. Doma bolo iba zopár surovín, tak som ich zmiešala a vzniklo toto vynikajúce jedlo. Batáty po upečení chutia ako maslová tekvica.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Batáty si ošúpeme, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme na plech piecť - ja som mala veľké zemiaky, preto som ich piekla dlho - na 180°C a 80 min. Ak sú batáty menšie, môžu sa piecť 40 minút. Ak sú mladé, pečte so šupkou.
-
2
Nakrájame pór a paradajky, poukladáme na plech, pridáme bazalku a pečieme na 180°C 15 minút. Pečieme bez tuku.
-
3
Cesnak, maslo a kyslú smotanu zmiešame a roztopíme na panvici/v hrnci. Nevaríme, len ohrejeme, kým sa maslo neroztopí.
-
4
Hotové batáty prekrojíme na polovicu, naplníme upečenou zeleninou a polejeme dressingom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu