Bravčové mäso na rasci

edlis - fotkaedlis, 13. júla 2016
Bravčové mäso na rasci
Foto: edlis

Stará klasika, naše obľúbené jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso si umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré podľa chuti osolíme, posypeme mletým čiernym korením a poprášime múkou. Na rozpálenej masti prudko opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku, v ktorom sme opiekli mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľku restujeme a pridáme rascu (celú). Krátko pražíme aj s rascou. Pridáme mäso, podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Podľa potreby do šťavy pridáme aj soľ.

  3. 3

    Bravčové mäso na rasci podávame s ryžou a kapustovým šalátom.

Diskusia k receptu

katka78
Dobre si navarila, jednoducho a chutne. Tú porciu na úvodnom obrázku by som si dala aj hneď.
1x edlis
cesminaz
Robievam,ale s hovädzim mäsom.Je to oblubene jedlo mojho mensieho syna :-) Len ja davam viac cibule a mletu rascu.
1x edlis
evanaaa
Toto mäso je ako na prírodno, také som ešte asi neskúšala, lebo ja všade musím dať mletú papriku a aj rascu, do každého duseného mäsa, neviem, či by bola iná chuť ak by som rascu vynechala, ale je to už môj zvyk. Niekedy skúsim takto, len neviem, či ma nebude pokúšať dať na cibuľku aspoň tú papriku :)
1x edlis
bembo
Veľmi chutné jedlo.pekne si navarila.máš odo mňa*****
1x edlis
jack
Dnes som mäsko vyskúšala a je to nebíčko v papuľke.No proste mňamka.Môžem len odporučiť.Prílohu som zvolila zem.kašu,ale dcéra mala ryžu.


1x edlis
radost
:-)
i ja som dnes kuchtila hovädzinku s rascou..rascu pestujem..je to oveľa lepšia-silnejšia-chuť i vôňa,než kupovaná..
stačí vysiať na miesto-kde vám nebude zavadzať-je to dvojročka..potom sa už roky stará o seba sama-kde-tu ju máme..sme dvaja-neminieme veľa..už nekupujem..
:-)
1x edlis
edlis
@Jack (17.7.2016 12:25)
Teším sa, že aj vám chutilo toto jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia