Foto: edlis
Stará klasika, naše obľúbené jedlo.
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso si umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré podľa chuti osolíme, posypeme mletým čiernym korením a poprášime múkou. Na rozpálenej masti prudko opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme na tanier.
- 2
Do výpeku, v ktorom sme opiekli mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľku restujeme a pridáme rascu (celú). Krátko pražíme aj s rascou. Pridáme mäso, podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Podľa potreby do šťavy pridáme aj soľ.
- 3
Bravčové mäso na rasci podávame s ryžou a kapustovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Evanaaa - áno, ako na prírodno. Podľa mňa s tou paprikou to nepokazíš, ale skús aj bez, určite ti bude chutiť :-)
Ďakujem :-)
i ja som dnes kuchtila hovädzinku s rascou..rascu pestujem..je to oveľa lepšia-silnejšia-chuť i vôňa,než kupovaná..
stačí vysiať na miesto-kde vám nebude zavadzať-je to dvojročka..potom sa už roky stará o seba sama-kde-tu ju máme..sme dvaja-neminieme veľa..už nekupujem..
:-)
Teším sa, že aj vám chutilo toto jedlo