Pečený medový bôčik

redakcia
, 23. decembra 2012
Pečený medový bôčik
Foto: Shutterstock
8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
5 ks
2 - 3 PL
2 PL
2 PL
1 KL
 (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Bôčik aj s kožou zľahka narežeme do štvorčekov, posypeme soľou a koreninami a pomocou ostrého špicatého noža zapichneme klinčeky.

  2. 2

    Do pekáča dáme cibuľu nakrájanú na hrubšie mesiačiky, bôčik položíme kožou hore, podlejeme vývarom alebo vodou a pečieme na 180 °C do mäkka.

  3. 3

    Počas pečenia pravidelne podlievame výpekom. Zmiešame med, vodu a olej. Potrieme upečený bôčik a zapečieme do červena (môžeme dať aj pod gril).

Diskusia k receptu

denyany
manžel dnes dokvitol z obchodu s kusom krásneho bôčika, vraj ho tam nemohol nechať, aj keď ho nemal v nákupnom zozname. tak už viem, čo s tým mäsom, vďaka!
evanaaa
Takto piekla aj Nigella, len by ma zaujímalo, či nepreráža chuť klinčekov, lebo ony sú dosť aromatické a keď sa dá také množstvo.....?
jozka2
tento bocik nevyzera len chutne ale musi byt aj dobry




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia