Kežmarský Jagerek fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 3. októbra 2014 14:46
Ďalšie recepty »
Kežmarský Jagerek (fotorecept)Foto: tatranka

Toto jedlo má byť pripravené hlavne z vnútornosti zveriny.Keďže vnútornosti zo zveriny neobľubujeme,urobila som na ten spôsob jedlo z bravčovej pečienky.Škoda,že som nemala aj srdiečko,bolo by sa mi veľmi hodilo. No ak si pečienku spravíte na tento spôsob,určite vám bude takto upravená chutiť.

4
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g (bravčová pečeň)
2 ks
4 strúčiky
na obalenie
2 lyžice
štipka
štipka
2 lyžice
70 g
1-2 ks
2 dcl
1 lyžica
1/2 čl (zemiakový škrob)
1/2 čl
1 dcl
1 dcl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Odblanený,umytý a pripravený kus pečienky na rozporcovanie.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krájala som asi na 1 cm hrubé kúsky.Po vrchu jednej strany pečienky, ju pokrájam len z vrchu na štvorčeky.Tak ako pri pagáčikoch.Pečienku osolím a okorením.Nebojte sa posoliť,že vám ztvrdne.To nie! Bude chutná,krehučká.Myslím si,že o tom solení na pečienku,je len mylný zaužívaný názor,že sa nesmie.....Ja ju solím vždy pri varení !

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravenú ju obalím z oboch strán v hladkej múke.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na strane,kde je poprerezovaná na štvorčeky,vtlačím do nej roztlačený cesnak.Z druhej strany už nie!

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesnak natriem obyčajnú horčicu.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na panvici nechám rozohriať olej a v horúcom z oboch strán vysmažím pečienku. Výpek si nechám.Pečienky uložím zvlášť,na teplý tanier.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jablko ošúpem,vyberiem jaderník a pokrájam na centimetrové kolieska.Nechám na inej panvici rozpustiť maslo a do neho pridám lyžicu kryštálového cukru,škorice,ktorý skaramelizujem.Do tohto karamelu pridám 1dcl vody,v ktorom som rozpustila pol lyžičky zem.solamilu.Prevarím.Skaramelizované jablka vyberiem .Budú slúžiť,ako chutná obloha.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na bravčovej masti si opečiem údenú slaninku spolu s cibuľkou.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vypečená cibuľka so slaninkou.Je to pekný základ pre servírovanie pečienky.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do výpeku z pečienky vlejem skaramelizovanú šťavu z jabĺk a solamilu a pridám 2 dcl červeného vína.Nechám chvíľočku zvrieť.Potom celú zmes precedím a použijem,ako chutnú šťavu-sos ku pečienke.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Servírovanie: Najprv si urobíte hniezdo zo slaninky a cibuľky.Do stredu nalejete,kus sosu.Do neho vložíte kúsky opečenej pečienky.Na pečienku zase nakopíte lyžičku slaninky s cibuľkou a toto zalejete chutnou vínovo-jablčnou marinádou. Vedľa si uložíte skaramelizované jabĺčka.Ja som do nich uložila aj zavárané jahody.Pekné aj na oko.A potom si už zvolíte buď opekané zemiačky,alebo ryžu.Ani len s chlebíkom takáto dobrota nie je marná.A hra s bylinkami je už len na vás.No zelená farbička do tohto pestrého taniera sa bude pýtať sama. Túto dobrotu som podávala z hráškovou a trochou kari ryžou. S chutným suchým červeným vínom.Volá sa Blaufränkisch a u nás je v oblube.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vareškári na zdravie a dobrú chuť.Určite si veľmi pochutnáte,tak ako my.

    Kežmarský Jagerek (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist