Cestoviny s pórom, slaninou a šampiňónmi

natinella - bez fotkynatinella, 18. apríla 2014

Tak, tento recept mám od mojej sesternice. Dosť som zaváhala, pretože mi kombinácia slaniny a smotany nepasovala. No skúsila som a bolo to výborné!

20 minút
príprava

Suroviny

 akékoľvek biele
1 ks




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici si roztopíme maslo a opražíme na ňom na dorbno nakrájanú slaninu. Keď je slanina opečená, pridáme nakrájaný pór a šampiňóny a dusíme spolu. Podľa potreby osolíme, no slanina tam robí dosť slanú chuť. Podusenú zmes podlejeme smotanou na varenie a na zahustenie do nej postrúhame parmezán.

  2. 2

    V dobre osolenej vode uvaríme cestoviny. Ja používam mašličky, ale to je na každého fantázii :)

  3. 3

    Uvarené cestoviny zlejeme, premyjeme a v mise zmiešame so smotanovou zmesou. A už len podávať. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

ildinka
Áno,je to lahodná rýchlovka, ja stálechudnúca,som zamenila smotanu za zdravšiu verziu ryžovej,sójovej...a nie je to ani poznať,akurát slaninka sa nedá zameniť za inú rastlinnú.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia