
Najchrumkavejšie chrumkáčiky
V sobotu čakám návštevu brata s rodinou... upiekla som slané pečivko, ktoré je plné...

Pizza rolky bez cesta
Vždy ma zdržiavalo - a tým pádom aj odrádzalo - cesto... A od dnes je to všetko už inak!...

Kapustové pagáčiky
Do múky pretlačíme v šupke uvarené zemiaky, pridáme maslo, žĺtky, kvasnice rozmiešané s cukrom...

Pogaca - Turecko
Pogaca sú výborné s plnkou, ale aj samotné, bez plnky, ako pečivo napríklad na...

Pizzové slimáčiky - chuťovka
Túto chuťovku robieva hádam každá z Nás, len ingrediencie sú rôzne podľa chuti. Ja ju...

Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....

Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...

Paradajkový koláč
Múku, tvaroh, maslo a štipku soli zmiešame na vláčne cesto. Vo fólii necháme asi...

Pizza narýchlo
Narýchlo preto, že som si vymyslela len tak, narýchlo, že si dáme pizzu.

Hydinová pečeňová paštéta
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou...

Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...

Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom
Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny....

Slovenské pagáče
Asi dvestotridsiate pagáče na tejto stránke, ale takéto tu ešte nie sú. Sú totiž so...

Zemiakové placky
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, ...

Rýchlozjedené chuťovky
Štefan k nám prišiel s nečakanou návštevou a nám zostala dilema, čo dobré ponúkneme. Od...

Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...

Slané plnené špaldové palacinky
Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa...

Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...

Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....

Breptov Camping šalát
Výborný šalát, ktorý striedam s parížskym, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu raňajkujeme....

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....