Foto: herarecepty
Komerčný recept
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
250 g (alebo údené mäso) |
|
50 g |
|
4 ks |
|
150 ml |
|
3 Pl |
|
2 hrnčeky |
|
|
|
|
|
Krém: | |
500 g |
|
100 g |
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
-
2
Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh.
-
3
Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru.
-
4
Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte úplne vychladnúť.
-
5
Syr vyšľahajte so zmäknutým rastlinným tukom a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.
Diskusia k receptu