Zemiakové placky trochu inak

Foto: Hviera
Vojna mäsu pokračuje...
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
cca 150 g (mrazený alebo čerstvý) |
|
1 ks |
|
cca 150 g |
|
1-2 ks (podľa potreby) |
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme 1 vajce, pridáme hladkú múku - koľko sa dá vmiešať, aby cesto bolo lepivé, mazľavé. V prípade potreby pridáme ešte múku a ďalšie vajce.
- 2
Pridáme soľ, cesnak, majoránku. Ochutnáme, ak je už chuťovo ok - nakoniec pridáme trochu oleja, trochu smotany na varenie, štipku sódy bikarbóny, hrášok a najemno nakrájanú papriku.
- 3
Pečieme na vymastenom a múkou alebo strúhankou vysypanom plechu cca hodinku na 180 stupňoch.
Tiež zemiakové placky:
- 2
Diskusia k receptu