Slovenské pagáče
Asi dvestotridsiate pagáče na tejto stránke, ale takéto tu ešte nie sú. Sú totiž so...
Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...
Pogaca - Turecko
Pogaca sú výborné s plnkou, ale aj samotné, bez plnky, ako pečivo napríklad na...
Brokolicová roláda plnená šunkou a syrom
Túto roládu som podávala ako malú večeru pre milú návštevu, vhodná ako pohostenie k vínu, ...
Pizzový koláč a tyčinky
Vyskúšajte aj takýto pizzový koláč, nemusí to byť vždy len okrúhla pizza.
Párty ježko
Tohto ježka pripravujem na rôzne párty už veľmi dlho a stále sa teší veľkej obľube, pretože...
Kapustové pagáčiky
Do múky pretlačíme v šupke uvarené zemiaky, pridáme maslo, žĺtky, kvasnice rozmiešané s cukrom...
Tofu kebab so smotanovým dipom
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián?...
Údený losos špeciál
Tento losos , nikto neverí , že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja...
Mini pizze z celozrnnej múky
Celozrnnú múku cez väčšie sitko preosejeme do misky, aby sa prevzdušnila. Čo ostane v sitku,...
Smotanovo-šunkové jednohubky
Všetky suroviny dáme do DP, alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku :šunku nakrájame...
Klobáskovníky
Klobáskové buchty, ako im hovorili naše deti pečiem už takých dvadsať - dvadsaťpäť rokov a...
Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...
Rýchle teplé pohostenie
Je to recept mojej priateľky Gabiky. Keď príde nečakaná návšteva, alebo niekto má chuť na niečo nenáročné,...
Prekladané lístkové klobásové pagáčiky
Na dnes sa mi ohlásila vzácna návšteva, tak som siahla do svojej zbierky maďarských receptov...
Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Slané kysnuté syrovo-sezamové závitky
Ak by sa Vám hodilo na oslavu alebo na sviatky, nech sa páči tu je recept....
Roláda z údeného lososa
Skúste aj pstruha. Namiesto lososa možno použiť aj plátky údeného pstruha či inej vyfi letovanej ryby....
Acharuli Khachapuri - Syrový gruzínsky chlieb
Khachapuri je spojením špeciálneho syra (khacho) a chleba (puri), ktoré je gruzínskym národným jedlom. Každý...
Domácí sýrové obložené vafle
Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, strouhaný sýr, mléko, žloutky, pažitku,...
Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej...
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.
Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...
Plnená paprika
Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant....
Pikantné mäsové roládky
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som...
Špekáčikový šalát
Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát...
Vysmážané slané pampúšiky
Fantasticky chutná a jednoduchá obmena langošov! Tieto posúšiky sú veľmi chutné a veľmi obľúbené....
Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...
Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...