Foto: mimulienkamima
Jednoduché a rýchlo zasýti. Vhodné aj na cestovanie :))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si ryžu v osolenej vode - ako keď varíme cestoviny. Množstvo - ja dávam jeden väčší hrnček. Pri vare vody pridáme podľa chuti biele vínko. Po uvarení do mäkka (skoro rozvarená) ju odstavíme, aby trochu vychladla.
-
2
Nakrájame si salámku na kocky. A aj syr. Dáme do jednej misky spolu s ryžou. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Necháme aspoň 20 minút postáť. Môžete použiť hocijaké korenie, ale ak chcete na cestu zabaliť, tak dajte len soľ a trochu korenia.
-
3
Pripravíme si na tanier strúhanku. Takto by mala vyzerať zmes :-)
-
4
Urobíme si v rukách guľky - poriadne ich vymodelujte a obaľte v strúhanke...
-
5
A už len vypražíte na oleji a dobrú chuť :)
-
6
Tieto ryžové guľky môžete podávať ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom alebo aj ako prílohu k mäsku :-) Dobrú chuť
Diskusia k receptu