Foto: zdezda
Toto milé predjedlo, či ozdobu na misu, som videla v knižke "Receptíky pre malých kuchárov", čiže vhodné pre deti :-) (trošíčku som ho Zobraziť celý popisToto milé predjedlo, či ozdobu na misu, som videla v knižke "Receptíky pre malých kuchárov", čiže vhodné pre deti :-) (trošíčku som ho pomenila)
príprava
Postup
-
1
Postup vidno na obrázku, z ľava do prava:-)
-
2
Šunku so syrom, daným maslom a paprikou zmotáme a zabalenú do fólie odložíme na 30 min. do chladu.
-
3
Nakrájame na kúsky(bez fólie) a dorobíme slimáčikovi to, čo mu chýba:-) na odvinutej časti šunky. Dospeláci si pridajú, trebárs, chrenovú hlavičku, namiesto maslovej. Z jednej rolky urobíme 4 slimáčikov (jedného som schramstla hneď).
-
4
...no a takto som ich "zapasovala" do misy, nájdete ich:-)?
-
5
...takto vyzerala o pár minút, po chvíľke nepozornosti, nezatvorených kuchynských dverách a kráľovskej hostine nášho Jackyho, ...no čo už :-)
z kuchárskej knihy Káčera Donalda,obľúbenej knižky mojich dcér,samozrejme,keď boli malé.
zvoncek, kamufláž som nerobila:-), prázdna šunka bola pre dcéru, lebo ostatné boli plnené ešte aj chrenom a ona pikantné, ee:-)
Aspoň vidíte, že to je vveeľľmmii chutné.
Myslím, že by mu to chutilo aj nenačančané.