
Bezlepková vianočka s tvarohom
Aj vy si niekedy cez víkend dáte radi na raňajky vianočku s maslom a kakaom? Ahaaaa, ...

Koláč s tajomstvom
Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško...

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Omeleta s čerstvým špenátom
V miske vymiešame žĺtky so soľou a horúcou vodou. Pridáme umytý a nadrobno posekaný špenát...

Neapolské zemiaky
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote...

Avokádová nátierka
táto pomazánka je veľmi jednoduchá a osviežujúca. A čo je plus, je aj dietná...

Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

Bagetka s medvedím cesnakom
Vidím, že na vareche ešte nie sú receptíky s touto zdravou bylinkou... tak jednu pridávam......

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Kačica s orechmi po čínsky
Kačacie mäso nakrájame na kúsky, osolíme ho, premiešame so solamylom rozmiešaným vo vode, pokropíme vínom...

Vajcový chren
Tento recept je typický pro wigilie - vánoční svátky, ale já ho dělávám po celý rok....

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

Jarná hŕstková z byliniek so smotanou
Vezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate...

Pikantné tofu
Chcela som si uvarit niečo zdravé . Pri otvorení chladničky sa na mna usmievala oravská slaninka a...

Šalát Čo dom dal
Mala som chuť na šalát, no nevedela som, aký spraviť, tak som ho pripravila...

Zeleninové špízy
Komerčný recept<br /> Pripravte si vegetariánsky gril s vašou obľúbenou zeleninou a vychutnajte si zľahka zapečený pokrm.

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Zapečené mäso so šampiňónmi
Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr...

Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...

Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...

Ananásovo-čokoládový koláč
Tento koláčik je oroginál z bazou a bez čokolády. výnimočný je preto lebo je z celozrnnej...

Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...