
Banány v parížskom kréme
Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť...

Ovocno-zeleninové kuracie stehná
Kuriatko takýmto spôsobom robievam už veľa rokov. Minule som sa rozprávala s kamarátkou, čo sme...

Banánovo-citrónove muffiny
Keď mám prezreté banány a neviem čo s nimi... Rýchle muffiny bez váženia. Použila som...

Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...

Farebná ryža BABYLONIÁDA
Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá...

Nepečený múčnik
Je to pochuťka z reklamy na piškoty OPAVIA, je nenaročný múčnik, veľmi chutný a je teraz...

Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy
Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej...

Zapečené plnené šampiňóny
Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....

Zemiakové nátierky "Zemiačky"
V týchto nátierkách som zredukovala množstvo tukov zemiakmi, a tak dosiahla ich väčšiu ľahkosť. Sú...

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...

Rýchly tvarohový dezert
Tento recept je hotový za chvíľočku a je veľmi chutný. Je pre všetkých, ktorí hľadajú...

Plněné cuketky po arabsku v rajčatové omáčce
Mám ráda arabská jídla, jsou lahodná, jen jemně kořeněná.

Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
Chrbát z mladého prasiatka (karé) osolíme, okoreníme a marinujeme cez noc s cesnakom a bylinkami, ...

Chlapské plátky
Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...

Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Čokoládová torta č. II
Minulé dala do receptu čokoládovú tortu /kattruss/. Je trošku podobná tej mojej, ale mne sa...

Špenátovo-slaninové vrtuľky
Skúsila som recept z jednej medzinárodnej kuchárky a je to fakt dobré :)).

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Šťava plná energie
Papája je vynikajucim zdrojom vitamínu C a betakarotenu, ktore su dôležite pre zdravu pokožku a imunitný...

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Banánový chlebík
Najprv zmiešame v miske múku, prášok do pečiva, soľ a sódu bikarbónu. V ďalšej...

Sendvič so šampiňónmi a orechmi
Šampiňóny podusíme na cibuľke, ktorú najskôr urestujeme na oleji do sklovita, do toho nakrájame papriky na...

Cukinová nátierka
Na troche oleja osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocečky pokrájanú papriku a chvíľu podusíme....

Maritime filé
Nadrobno posekané rybie filé s mrkvou, jogurtom a sterilizovanými uhorkami.

Nivovo-tvarohová nátierka s pivom
Túto pomazánku som prvý krát jedla na Morave... úžasná... možno časom pridám aj foto

Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...

Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom
Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.

Lievance s kokosom a rumom
Takto dopadol môj pokus oživiť/obmeniť lievance. Fajné, sladké a sýýýýýýýýte :-)