Recept mám od svojej sesternice, a veľmi ho mám rada. Keďže je bez mäsa, uspel len u mňa... :)
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke nad parou alebo v tlakovom hrnci.
- 2
Medzitým si na masle do sklovita zľahka osmahneme na kolieska nakrájaný pór.Maslo by nemalo veľmi zhnednúť. Môžeme ho veľmi mierne podliať vodou, aby zmäkol. Voda by sa mala skoro úplne vypariť.
- 3
Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska, zmiešame s pórom na masle - maslom nešetríme - treba, aby boli zemiaky rovnomerne omastené. Pridáme tvaroh - premiešame. Výborné, ľahké a chutné jedlo. S mliekom alebo acidkom, alebo bez:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pečené zemiaky sme si robievali s deťmi keď bol manžel na služobke lebo on to nemal rád.Jeden krát prišiel domov nečakane skôr a ja som nemala nič na večeru iné len toto naše zamilované jedlo a on bol hladný tak súhlasil- odvtedy už sme nemuseli čakať až manžel odíde na služobku.Robievame pečené zemiaky s malými obmenami stále aj keď sú už deti preč z domu.
" Jak bída naučila Dalibora housti" !!!!!!!!! Preto vždy hovorievam-keď sa jedlo podá v pravý čas a na správnom mieste ,potom neexistuje jedlo,ktoré sa nedá jesť
lahoda a nebíčko v puse...:))