Soničkine zemiaky

sjuz - fotkasjuz, 5. februára 2010

Recept mám od svojej sesternice, a veľmi ho mám rada. Keďže je bez mäsa, uspel len u mňa... :)

25 minút
príprava

Suroviny

kto koľko zje :)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke nad parou alebo v tlakovom hrnci.

  2. 2

    Medzitým si na masle do sklovita zľahka osmahneme na kolieska nakrájaný pór.Maslo by nemalo veľmi zhnednúť. Môžeme ho veľmi mierne podliať vodou, aby zmäkol. Voda by sa mala skoro úplne vypariť.

  3. 3

    Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska, zmiešame s pórom na masle - maslom nešetríme - treba, aby boli zemiaky rovnomerne omastené. Pridáme tvaroh - premiešame. Výborné, ľahké a chutné jedlo. S mliekom alebo acidkom, alebo bez:)

Diskusia k receptu

bozulka
Tiež dobrý nápad,ja milujem zemiaky varené v šupke,ale este radšej pečené v rúre.Zemiaky dobre umyjem rozrežem na polovicu a keď je veľký aj na štvrtky trošku osolím a dám piecť.Medzi tým si rozmiešam pochúťkovú smotanu so špetkou soli,rozotretým cesnakom,inokedy s mladou cibuľkou,Keď su zemiaky pečené dám každému na tanier a k tomu kúsok masla na omastenie alebo kvalitný olivový olej /nie taký smradľavý/ a do mištičky dip zo smotanky.
Pečené zemiaky sme si robievali s deťmi keď bol manžel na služobke lebo on to nemal rád.Jeden krát prišiel domov nečakane skôr a ja som nemala nič na večeru iné len toto naše zamilované jedlo a on bol hladný tak súhlasil- odvtedy už sme nemuseli čakať až manžel odíde na služobku.Robievame pečené zemiaky s malými obmenami stále aj keď sú už deti preč z domu.
" Jak bída naučila Dalibora housti" !!!!!!!!! Preto vždy hovorievam-keď sa jedlo podá v pravý čas a na správnom mieste ,potom neexistuje jedlo,ktoré sa nedá jesť
hannah22
páči sa ten receptík , zrejme rýchle a dobré, ináč pečené zemiačky
lahoda a nebíčko v puse...:))
sjuz
pravda - môj manžel tvrdí - pre hladného niet planého...:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia