Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Baklažánová nátierka

Bezmäsité jedlá

Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

prazdny

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Večera

Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

prazdny

Masové kuličky

Bravčové mäso

Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...

prazdny

Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi

Slané chuťovky

Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez...

prazdny

Zapečené plnené šampiňóny

Predjedlá

Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....

prazdny

Husacie ragú s plackami z divokej ryže

Hlavné jedlá

Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji...

prazdny

Veľkonočné cviklové vajíčka

Slané chuťovky

Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme. Do flaše/nádoby nalejeme vodu a...

prazdny

Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

Bravčové mäso

Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme...

prazdny

Cibuľové bhaji s mangom

Bezmäsité jedlá

Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

prazdny

Pasta salad

Kuracie mäso

Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

prazdny

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny

Bezmäsité jedlá

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

prazdny

Špenátovo-šampiňónové bruschetty

Bezmäsité jedlá

S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...

prazdny

Cestovina v zapečenej paprike

Cestoviny

Nie je to môj vlastný recept, niekedy som ho niekde čítala a v lete potom lovím...

prazdny

Jakitori

Bravčové mäso

Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

prazdny

Vianočné rybie krokety

Večera

V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

prazdny

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

prazdny

Knedľová roláda s hubovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...

prazdny

Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera

Hlavné jedlá

Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.

prazdny

Tuňákové taštičky

Hlavné jedlá

Kysanou smetanu smícháme s olejem, přidáme vajíčko, sůl, cukr, prosátou hladkou mouku a...

prazdny

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou

Bezmäsité jedlá

Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

prazdny

Grilované krevety s citrónom a prosciuttom

Slané chuťovky

Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej...

prazdny

Carpaccio z Tafelspitzu

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...

prazdny

Cesnakové dukátiky

Bezmäsité jedlá

Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...

prazdny

Vajíčka s tvarohovou penou

Bezmäsité jedlá

Rýchlovka pre nečakanú návštevu :)

prazdny

Fazuľové struky s jamón serrano

Bravčové mäso

Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...

prazdny

Slávky na baklažánovej pene

Predjedlá

V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...

prazdny

Sójové guľky s hlivovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...

prazdny

Hubové lievance

Bezmäsité jedlá

Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

prazdny

Nátierka z údeného lososa

Večera

Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.

prazdny

Hubová delikatesa

Predjedlá

Veľmi chutné a dobre vyzerajúce predjedlo.