
Vajíčková nátierka podľa ČSN
Cez víkend som si na zberateľskej burze kúpil za babku skvost do mojej zbierky kucháriek, knihu...

Falošná kačacia pečienka
Surové kuracie pečienky umyjeme, vložíme do nádoby, v ktorej ich budeme mixovať tyčovým mixérom, ...

Veľkonočná plnka tradičná
Toto je komplexné jedlo. K nemu netreba podávať prílohy či chlieb. Stačí mixed pickles či...

Silvestrovská kuracia roláda
Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje...

Ukrajinský kapustový závin
Myslím, že tu dlhý úvod písať netreba, krajina pôvodu hovorí za všetko:-)

Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...

Jednoduchá banica - Лесна баница
Banica je v podstate bulharský slaný alebo sladký koláč. Robí sa z neho množstvo verzií,...

Pečené zemiaky s parmezánom
Jednoduchšie to ani nejde, výsledok bol očarujúci, rýchlo k stolu, pokým nevychladnú...

Cviklová nátierka
Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj...

Aspiková torta
Túto tortu zvyknem robievať v rôznych formách aj silikónových, no najčastejšie v tejto ozdobnej. Rodinka...

Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...

Vaječná tlačenka
Na internete som našla viacej receptov na vaječnú tlačenku, nakoniec ma oslovil jeden, ktorý som trochu pozmenila...

Mochi - tradičné japonské koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, ...

Špenátový koláč
Priniesla som si z chalupy plnú debničku špenátu... špenát máme 3x za deň, ale...

Slaná štrúdľa pre milovníkov obložených chlebíčkov
Párty recept pre milovníkov chlebíčkov a príjemné prekvapenie pre hostí!...

Bombový cviklovo-mrkvový šalát
Tento šalát je naozajstná chuťová bomba, na prvý pohľad bláznivá kombinácia surovín ale výsledok stojí za...

Pšenový nákyp s tvarohom a jablkami
Zopár som ich tu našla, každý je trochu iný, pre spestrenie pridám aj ja, ...

Kačacia paštéta ako foie gras s brusnicovou redukciou
Foie gras, vo preklade z francužtiny „tučná pečeň“, je ztukovatená pečeň z husí...

Domáci aspik
Jednoduché, lahodné a na sviatočnú príležitosť ako stvorené... na Vianoce, či na Silvestra...

Yorkshire pudding (alebo popovers)
Yorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef....

Zapekané tousty
po dlhej dobe som mala čas niečo pridať a znova sa podeliť s vami :) rýchla a...

Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Sýty šalát zo surovej cvikly
Kto má rad cviklu, príde si na svoje, nemá chybu. Recept od kolegine Janky, priniesla ho ...

Brunch Ring slanina, vajce a syr
Tento recept som dostala mailom, je to vraj so zahraničnej stránky. Je to veľmi jednoduchý...

Expresný kuskus na taliansky spôsob
Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom... Asi...

Majonézová pochúťka
Kúpila som si novú formu na studené pokrmy, neodolala som a musela som ju rýchlo vyskúšať...

Grilované kuracie krídelká
Včera som videla prípravu tohto receptu na kanáli Mnam. Dnes som to vyskúšala.

Paradajková nátierka na hrianky
Mala som doma tri mäkké paradajky, starý chlieb a hlad. Tri dobré ingrediencie :)

Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...

Husacia pečeň
V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť....