Obyčajný bryndzový chleba
Už hodne dávno, niekedy okolo roku 1986/aspoň viete aký som zhruba starý/, sme mali veľkolepú oslavu. Varilo...
Grilovaný ananás s chilli a rumom
Skoda um som nemal len rum a zmeskal som o jeden den, lebo bola burka...
Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch...
Fazuľové lúsky z anglického stolu
Angličané rádi používají sezamový olej a tenhle recept na fazolové lusky, které jsem ochutnala v rodině,...
Šunkovo–syrové rolky
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozkrojíme. Odstránime semienka. Potom ešte raz uhorku rozkrájame...
Vegetariánske predjedlo
Na moju 50 ku som chcela akože aj na oko mať niečo akože mäsové predjedlo - tak...
Fazuľové klíčky s tofu
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.
Quiche
Francúzsky slaný koláč po slovensky ... na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som vyskúšala...
Špargľové toasty
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám...
Voňavá pečeň vo forme
Dnes som sa inšpirovala spomienkami na podobný, ešte neskúšaný recept. Výsledok ma milo prekvapil.
Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je...
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...
Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze...
Cuketové slimáčiky
Dnes som spravila slané koláčiky, plnené cuketovou nátierkou. Recept na cuketovú nátierku je: http://varecha....
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Hrachovo-zelerová nátierka (vegan)
Blesková nátierka, keď nemám poruke predvarené strukoviny. Základ z hrašky môžeme použiť ako základ odľahčeného...
Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.
Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...
Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Antipasti pyramída
Všetku zeleninu pokrájame na plátky, dáme grilovať asi 3 minúty z každej strany, posolíme, ...
Caprese zabalené v cukete
Mozzarella, paradajky a bazalka, sú základom šalátu Caprese. Teraz sme však nimi naplnili košíčky...
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
Plnené pečené paradajky a cuketové mištičky
Rada varím z toho, čo práve nájdem v chladničke a napadla mi takáto príloha, prípadne...
Syrová roláda
Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale na hrúbku asi 3...
Veľkonočná hrudka
Tento recept je zauživaný už dlhé roky v našej rodine a všetci si na tom pochutnávame.
Trubičky s plnkou
V receptári Plus jeden deň ma zaujal tento zemiakový recept, tak som ho vyskúšala.
Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!