Mochi - tradičné japonské koláčiky

jamesdarmody - fotkajamesdarmody, 27. mája 2014

Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, že sa uvarí lepkavá ryža a roztlčie sa na pastu Zobraziť celý popisMochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú z ryžovej pasty, a to tak, že sa uvarí lepkavá ryža a roztlčie sa na pastu v kovovej nádobe. Ja som ich však musel pripraviť trochu netradične nakoľko som nemal lepkavú ryžu a ani tú kovovú nádobu, v ktorej sa pripravuje.

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
1/4 bal.
140 ml
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Na začiatok by som vysvetlil rozdiel medzi klasickým tofu a silken tofu. Silken tofu narozdiel od tofu, ktoré nájdete zvyčajne v predajniach, je mäkšej konzistencie a viac vhodné do prípravy koláčov či pudingových plniek. Nájdete ho hlavne v ázijských potravinách.

  2. 2

    Namiesto lepkavej ryže som zvolil ryžu jazmínovú, nakoľko z vlastných skúseností viem, že je dosť lepkavá pri varení. Ryžu prepláchneme, uvaríme (pokojne až trochu rozvaríme), scedíme a necháme odkvapkať. Vložíme do misky a rozmixujeme na kašu.

  3. 3

    Postupne pridáme zvyšok ingrediencií, a teda silken tofu, mandľové mlieko, lepkavú ryžovú múku a práškový cukor. Zmiešame a vylejeme do formičiek a dáme chladiť. Nepiekol som, ale spravil som to nepečenou formou, pretože som mal chuť na niečo osviežujúce a tak som si k tomu pridal ešte veľa ovocia :)

Diskusia k receptu

alena45
keď budem mať chuť na niečo osviežujúce, vyskúšam takéto niečo. Krásne foto, príprava, vidno, že Ťa to baví. Teším sa na ďalšie recepty.
safran
tak na budúce, keď budem v kórejskej predajni, vezmem tofu na milosť :-) a ukladám
azzaro
V klasickom mochi je v strede sladká pasta z čiernej fazule :). Ale verím, že to nemusí byť pre každého.
chutimi
Zaujimave. Kedze sticky rice mam doma, tak toto vyskusam. To mi pripomenulo, ze by som sem mal dat recept na original sticky rice dezert, ktory je velmi oblubeny hlavne v JV Azii