Foto: tinca
Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje za studena. Takže je to krásny typ na Zobraziť celý popisTáto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje za studena. Takže je to krásny typ na studenú silvestrovskú misu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
20 dkg |
|
10 dkg, /prosciutto/ |
|
|
|
|
|
Náplň: | |
20 dkg, /eidam/ |
|
3 ks |
|
15 dkg |
|
10 dkg, domáca |
|
1 malá konzerva |
|
1/3 z každej |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Tiež formu srnčí chrbát, ktorý vyložíme papierom na pečenie, alebo alobalom. Ja som použila tú menšiu, ak budete robiť do väčšej formy, treba suroviny adekvátne navýšiť.
-
2
Formu vyložíme najprv dlhými plátmi anglickej slaniny tak, aby presahovala cez okraj. V originál rcp je angl. slanina, ale nakoľko som ju v celom meste ako na potvoru nezohnala, tak som použila na tenko nakrájaný cesnakový pečený bôčik. Na to poukladáme sušenú šunku.
-
3
Kuracie prsia si pozdlžne narežeme, aby sme získali väčšiu plochu, vyklepeme, posolíme, okoreníme gril-korením na pečené kura a korením 4 farieb. Potom na šunku rovnako pokladieme kuracie rezne tak, aby prevísali cez formu ako slanina.
-
4
Pripravíme si náplň do rolády. Postrúhame tvrdý syr, na kocky nakrájame mortadellu,alebo to môže byť aj údenné mäsko, klobásku, na kocky pokrájame čerstvé papriky 3 farby, pridáme scedený hrášok, posekanú petržlenovú vňaťku. Premiešame a zalejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami. Náplň dáme na kuracie prsia.
-
5
Potom prehneme presahujúce kraje mäsa a slaniny tak, aby sme roládu úplne uzavreli. Prekryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 st.C asi 1 hodinu. RADA NAVYŠE formu si dajte na pekáčik alebo plech, lebo je tendencia trošku vytekania šťavy či syra, aby sme si neznečistili rúru.
-
6
Kuraciu roládu necháme vo forme vychladnúť do budúceho dňa. Ako píšem v úvode môže sa podávať aj teplá, ale horšie sa porcuje. Môžeme ju podávať samotnú s bagetkou, alebo môže byť vhodný doplnok na studenú misu na silvestra.
-
7
No a pridávam ešte zopár chuťoviek na večer.. Roláda sa doloží tá musí byť dobre stuhnutá.
Velmi pekny recept. Happy New Year