Silvestrovská kuracia roláda fotorecept

tinca - fotkatinca, 31. decembra 2010
Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept)
Foto: tinca

Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje za studena. Takže je to krásny typ na Zobraziť celý popisTáto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje za studena. Takže je to krásny typ na studenú silvestrovskú misu.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
20 dkg
10 dkg, /prosciutto/
Náplň:
20 dkg, /eidam/
3 ks
15 dkg
10 dkg, domáca
1 malá konzerva
1/3 z každej

Online leták

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Tiež formu srnčí chrbát, ktorý vyložíme papierom na pečenie, alebo alobalom. Ja som použila tú menšiu, ak budete robiť do väčšej formy, treba suroviny adekvátne navýšiť.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu vyložíme najprv dlhými plátmi anglickej slaniny tak, aby presahovala cez okraj. V originál rcp je angl. slanina, ale nakoľko som ju v celom meste ako na potvoru nezohnala, tak som použila na tenko nakrájaný cesnakový pečený bôčik. Na to poukladáme sušenú šunku.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia si pozdlžne narežeme, aby sme získali väčšiu plochu, vyklepeme, posolíme, okoreníme gril-korením na pečené kura a korením 4 farieb. Potom na šunku rovnako pokladieme kuracie rezne tak, aby prevísali cez formu ako slanina.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si náplň do rolády. Postrúhame tvrdý syr, na kocky nakrájame mortadellu,alebo to môže byť aj údenné mäsko, klobásku, na kocky pokrájame čerstvé papriky 3 farby, pridáme scedený hrášok, posekanú petržlenovú vňaťku. Premiešame a zalejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami. Náplň dáme na kuracie prsia.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom prehneme presahujúce kraje mäsa a slaniny tak, aby sme roládu úplne uzavreli. Prekryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 st.C asi 1 hodinu. RADA NAVYŠE formu si dajte na pekáčik alebo plech, lebo je tendencia trošku vytekania šťavy či syra, aby sme si neznečistili rúru.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuraciu roládu necháme vo forme vychladnúť do budúceho dňa. Ako píšem v úvode môže sa podávať aj teplá, ale horšie sa porcuje. Môžeme ju podávať samotnú s bagetkou, alebo môže byť vhodný doplnok na studenú misu na silvestra.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a pridávam ešte zopár chuťoviek na večer.. Roláda sa doloží tá musí byť dobre stuhnutá.

    Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

rolfynka
skoda ze mi neprisli recepty skor uz som spravila syrovu a mesovu roladu niekedy ich napisem
tatranka
Poznám tento recept,trošku v inom prevedení,ale je veľmi chutný.Pekné obrázky.
evusik
@tinca roláda sa ti vydarila na jedničku, tiež robievam podobnú, pekná prezentácia :-)
danculka
pekne nafotené ,podľa ingred.i chutné,ďakujem,za nápad a prajem ti veľa zdravia v Novom roku a veľa nápadov...
2010
Uz len odkladam .... my uz mame po oslavach.
Velmi pekny recept. Happy New Year
janger
@tinca , velmi pekna roladka a iste vyborna! Vsetko dobre v novom roku ti prajem!
bozulka
Krásne a určite mňamkové a ešte aj deLUX.Uložené.@Tinca , všetko dobré a iba krásny Nový rok.
honestka
veruze vyborna rolada, ale aj tie chutovky su fajnotka. ja som prave dokoncila studene misy, my este len zaciname. == Zdravy Novy rok Tinca!
tinca
dievčence ďakujem za slová uznania za rcp aj priania, aj ja vám želám šťastné vykročenie do nového roku.
matased
Veľmi pekná roládka @tinca , vhodné vykročenie do Nového roka. Tak nech je úspešný!
tizian1cat
tinca, mnam,mnam,skvelý recept, krásne fotky, ide do KK. Vseto naj,naj v NR!!!
remcula
Krásně nafoceno, krásně barevné, dobrý nápad.
3sandra3
úžasná roláda,,, už aj si ju dávam do kk a na silvestra papáme... super
sisama
toto je super, velmi sa mi to páči....zajtra bude na obed :D
tinca
@sisama robievam to aj pri oslavách nastudeno na misu, je to veľmi chutné a vďačné by som povedala slávnostné jedlo. Napíš ako sa vydarila. Len ju nekrájaj horúcu,lebo by nedržala dobre!!!!
eviana
@tinca , prekrásna farebne a chuťovo úžasne zladená roládka... tlieskam :)