Nadýchaná nátierka z ricotty
Ricottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na ľahučkú nátierku, tak som ju našľahala, pridala samé super veci a vznikla táto úžasná nátierka.
porcie
príprava
Suroviny
250 g |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ricottu, soľ a cesnak našľaháme mixérom. Potom pridáme nasekaný kôpor alebo iné čerstvé bylinky, napr. pažítku alebo teraz taký populárny medvedí cesnak. Podávame s čerstvým pečivom alebo s celozrnnými kockami.
- 2
Ricotta obsahuje minimum kalórií, ale kopu bielkovín, vápnika, béčok, fosforu a draslíka, takže toto je jedlo "do plaviek".
- 3
Ricottou môžete nahradiť maslo a odľahčiť svoje obľúbené nátierky. Ja sa najbližšie chystám na moju obľúbenú vajíčkovú :)
Tiež nátierka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu