Ricottová nátierka
Ricottová nátierka

Nadýchaná nátierka z ricotty

imaginarium - fotkaimaginarium, 18. apríla 2018

Ricottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na ľahučkú nátierku, tak som ju našľahala, pridala samé super veci a vznikla Zobraziť celý popisRicottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na ľahučkú nátierku, tak som ju našľahala, pridala samé super veci a vznikla táto úžasná nátierka.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 strúčik
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ricottu, soľ a cesnak našľaháme mixérom. Potom pridáme nasekaný kôpor alebo iné čerstvé bylinky, napr. pažítku alebo teraz taký populárny medvedí cesnak. Podávame s čerstvým pečivom alebo s celozrnnými kockami.

  2. 2

    Ricotta obsahuje minimum kalórií, ale kopu bielkovín, vápnika, béčok, fosforu a draslíka, takže toto je jedlo "do plaviek".

  3. 3

    Ricottou môžete nahradiť maslo a odľahčiť svoje obľúbené nátierky. Ja sa najbližšie chystám na moju obľúbenú vajíčkovú :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia