Vaječná tlačenka

fialetta - fotkafialetta, 10. januára 2015
Vaječná tlačenka
Foto: fialetta

Na internete som našla viacej receptov na vaječnú tlačenku,nakoniec ma oslovil jeden,ktorý som trochu pozmenila :-)

10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

5 ks
250 g
2 ks
1 ks
1 ks
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Moravanku scedíme a nálev dáme na stranu,ten použijeme so želatínou.Všetky suroviny nakrájame na malé kocky aj tie z Moravanky.Vzniknutú zmes osolíme,okoreníme a pridáme majonézu. Želatínu uvaríme podľa návodu ale i s nálevom z Moravanky. Po miernom vychladnutí želatínový nálev prilejeme a vmiešame ku všetkým surovinám.

  2. 2

    Tuto zmes vylejeme do pripravenej formy,srnčieho chrbátu , do ktorej sme vložili potravinovú fóliu a necháme cca 2-3 hodiny stuhnúť v lchladničke– najlepšie je to do 2 dňa. Podávame nakrájanú na plátky s rožkami,bagetou ...

  3. 3

    Pokiaľ máte originálnu vajíčkovú želatínu (nie tortovú), tak dávam 2dcl vody a ten nálev z Moravanky a za stáleho miešania 5 minút mierne preváram.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Táto tlačenka by sa hodila na Veľkú noc.....a tú želatínu som tuším videla v Kauflande, tam je všeličo dostať, čo kto práve hľadá.

Pridaj komentár k receptu: