Foto: fialetta
Na internete som našla viacej receptov na vaječnú tlačenku,nakoniec ma oslovil jeden,ktorý som trochu pozmenila :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Moravanku scedíme a nálev dáme na stranu,ten použijeme so želatínou.Všetky suroviny nakrájame na malé kocky aj tie z Moravanky.Vzniknutú zmes osolíme,okoreníme a pridáme majonézu. Želatínu uvaríme podľa návodu ale i s nálevom z Moravanky. Po miernom vychladnutí želatínový nálev prilejeme a vmiešame ku všetkým surovinám.
- 2
Tuto zmes vylejeme do pripravenej formy,srnčieho chrbátu , do ktorej sme vložili potravinovú fóliu a necháme cca 2-3 hodiny stuhnúť v lchladničke– najlepšie je to do 2 dňa. Podávame nakrájanú na plátky s rožkami,bagetou ...
- 3
Pokiaľ máte originálnu vajíčkovú želatínu (nie tortovú), tak dávam 2dcl vody a ten nálev z Moravanky a za stáleho miešania 5 minút mierne preváram.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu