Foto: marienka44
Včera som videla prípravu tohto receptu na kanáli Mnam. Dnes som to vyskúšala.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ja som použila na skúšku len 4 ks krídel. Tá pani kuchárka zdôrazňovala, že treba ponechať všetky 3 časti krídla, konce neodrezávať. Nasolené a s ČMK okorenené krídla som nechala chvíľu postáť a potom som ich potrela silikónovým štetcom zmesou oleja, citrónovej šťavy a sušeného šafranu. Ten dodá jedlu peknú farbu. Snažíme sa potierať tak, aby na každom kúsku boli aj lístočky šafránu. Poukladala som ich na smaltovaný plech určený na grilovanie.
- 2
Plech s mriežkami mám ešte zo starého plynového sporáka. Ten som položila na hlboký plech, takže prebytočný olej kvapkal do záchytného plechu. Tá pani kuchárka mala drôtenú mriežku iného typu. Najprv som krídelká piekla za občasného potierania a otáčania pri 200 °C, Na záver som zapla na sporáku na pár minút gril.funkciu. Tu je foto toho grilovacieho plechu:
- 3
A môžeme obhrýzať pri sledovaní hokeja. :-) K tomu zeleninový šalát podľa vlastnej chuti.
Tiež kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, opravdivý šafrán, dcéra mi ho s inými orientálnymi koreninami doniesla z Tunisu.
Štipka je asi 2x medzi prsty. Chuť necítiť, šafrán je len na farbu. Tak to povedala v TV tá kuchárka. Obyčajne sa dáva aj do hovädzej polievky z toho istého dôvodu. Niekto dáva do marinády med, aby sa docielila pekná farba, tu je nato šafrán. :-)
_____________________ mam safran doma, musim konecne vyzkouset. Bezne do ryze pouzivam svetlici barvirskou, ktera samozrejne nebarvi a na obarveni opravdické mam doma achiote, viz link.
Safran tedy vyzkousim co nejdriv do nejakeho vyvaru, v nem bych tu chut mela zaregistrovat.
DEKUJI TI!
Pri príprave marinády v TV najprv pridala šafrán do oleja a miešala, aby sa dobre farbivo uvolnilo. Az potom pridala citr.šťavu. Tá staršia pani v TV má veľa dobrých receptov a vedie kurz varenia.