Cviklová nátierka

tinca - fotkatinca, 1. septembra 2013
Cviklová nátierka
Foto: tinca

Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným Zobraziť celý popisCvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
2-3 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.

  2. 2

    Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť. RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.

    Cviklová nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.

  4. 4

    Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!

    Cviklová nátierka - obrázok 4

Diskusia k receptu

leomax
Cviklu mám rád, chren tiež, cesnak nesmie chýbať pomaly v žiadnom jedle a tvaroh tiež ľúbim. Takže sa veľmi teším na túto nátierku. Veľmi pekný RP. Máš u mňa päť*.
sonulienka
Aj vyskúšam ale tento rok sa nám cvikla neurodila neviem prečo po iné roky sme jej mali veľa.No nič kúpim si lebo mi to nedá ukladám do KK.
irenaw
cviklové hocikedy, podobne robievam šalát
katerin
Od Prievidžanky určite vyskúšam,vypadá nebezpečne dobrá!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia