
Šalát z cestovín risini
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné....

Guľky s Amarettom bez múky a cukru
Skúšam recepty z knihy Sladkosti bez výčitiek :) veľmi príjemná, horká chuť.

Misa pre šibačov
Suroviny si pripravíme a nakrájame. Už v hlave musíme mať predstavu čo ideme urobiť a začneme...

Polníček s avokádem a sušenými rajčaty
Tahle kombinace nikdy nezklame. Příjemný salát na každou roční i denní dobu.

Bochníčky, štangle a pletenka z jedného cesta
Tento recept neviem ako pre vás, ale pre mňa ľahký nebol :D. Zvlášť aj pre...

Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.

Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.

Cestoviny s kuracinkou
Jedného dňa som nevedela, čo rýchle pripraviť mužovi na obed, tak som pozrela do chladničky, čo tam...

Hráškový "tatarák"
Výborné hráškové jedlo som ochutnala prvýkrát už dávnejšie v MoshiMoshi. Ak niekomu verím, kto mi...

Pomarančová quinoa s brokolicou a mrkvou
Moze sa pouzit len tak ako lahke jedlo, ale tak isto ako priloha.

Domáca šunka s medom a mletou paprikou
Čo vám napíšem - fantázia, ktorá sa oplatí urobiť a ochutnať. Verte, potom to...

Plnené špaldové taštičky a pizza (vegan)
Cesto mám už tu (bez plnky!): http://varecha. pravda. sk/recepty/slane-trojuholnicky-vegan/34920-recept. html

Šmirkas a plnené vajíčka
Nechajte sa inšpirovať receptom na prípravu dobrôt, pri ktorom využijete tradičné suroviny slovenskej kuchyne, akými...

Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...

Francúzska pečeňová pochúťka
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....

Biela kačacia pečeň s paprikovou omáčkou
Nakrájanú papriku opečieme na olivovom oleji, podlejeme šľahačkou, povaríme asi osem minút, rozmixujeme, ...

Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)
V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...

Plnené paradajky
Vhodné ako predjedlo alebo raňajky. Nevedela som, čo mám spraviť ako predjedlo a tak som...

Cuketové špagety s guacamole krémom
Recept je raw - všetko surové a predsa nádherne jedlé, plné vitamínov, energie

Carpaccio z mušlí sv. Jakuba
Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky (kolieska), ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na...

Brokolica s jogurtom
Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko povaríme, zlejeme a necháme odkvapkať. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou...

Gratinované hrebenatky malé
Niečo ľahké pre zdravú výživu! Mal by som si „šplhnúť“ zvlášť a nežnejšej časti populácie, dúfam,...

Zeleninová panvička
Komu stačí - ako hlavný chod, komu nestačí - ako príloha. Zeleninová inšpirácia :-)

Šibačkový Tofu šalát
Pripravte sa na veľkonočné hodovanie a stavte na ľahký, no zároveň výživný šibačkový šalát s Tofu...

Surimi prúžky s citrónovým olejom
Mám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě...

Syrové a vajíčkové muffinky
U mňa jedia hlavne oči. Toto je jeden z mojich receptov na bielkovinový obed.

Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...

Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

Bravčová panenka s tuniakovou majonézou
Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (čerstvo mletou soľou a korením), zabalíme...