
Špenátové palacinky so syrovou plnkou
Do preosiatej múky v miske pridáme sódu bikarbónu, soľ, korenie a vajíčko. Namixujeme 300...

Vyprážaný karfiól lady Ann pre kotňaka
Tento recept je formou prejavu veľkej lásky mojej milovanej babičky „lady Ann“ ku mne. Vynikajúca kuchárka...

Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ...

Na chate grilovaný ovčí syr
Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa...

Slaninové závitky plnené hlávkovým šalátom
Prehriali nás v tomto upršanom čase. Nápad je zo stránky Florentýny Zatloukalovej Kuchařka pro dceru.

Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho...

Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...

Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...

Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....

Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.

Huspeninová saláma pre štíhlu líniu
Huspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov. toto je jeden spôsob ako si ju ja...

Cesnaková kukurica so špenátom
Nemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala...

Banskobystrické kvetinové hodiny
Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...

Nátierka z cíceru a pečených paprík
Ak tu taký recept už je tak tento ani nečítajte, nátierky sú u nás vždy vítane...

Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom
Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.

Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...

Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút....

Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...

Pečené cukinové rolky s prosciuttom
Jednoduché predjedlo s dochrumkava upečeným prosciuttom a roztečeným parmezánom.

Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...

Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...

Vinete - baklažánová nátierka
Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle....

Krevety na víne
Naše oblubene vikendove ranajky, priprava trva dlhšie ako samotne varenie, treba si všetky suroviny pripravit. Skušal som...

Bugiurnti-Bouyiordi
... recept pod tymto nazvom som nasla v casopise EVA a hned sa mi zapacil, robila...

Falošný majonézový šalát
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny...

Grilované pečienky s jablkovým čatní
Pečienku opláchneme, vložíme na 6 hodín do slaného mlieka. Vyberieme, opláchneme a osušíme...

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne
Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené...

Krevety s mini hriankami - mňamkové
Tato super mnamka je urcena pre vsetkych milovnikov morskych priseriek. Je to take jednoduche, ze...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky