Foto: boise
Nemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala som rôzne recepty so špenátom a hľadala som niečo Zobraziť celý popisNemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala som rôzne recepty so špenátom a hľadala som niečo ďalšie a narazila som na tento teplý šalát (alebo predjedlo?). Ten cesnak ma presvedčil, ale bola som skeptická. Výsledok ma ale veľmi príjemne prekvapil :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Schválne nepíšem koľko čoho, lebo recept je krásne variabilný a môžte si ho prispôsobiť podľa svojich chutí a počtu osôb. Najskôr si dáme do menšieho hrnca rozpustiť maslo.
- 2
Na maslo nasypeme kukuricu (použila som mrazenú, ale čerstvá je najlepšia - samozrejme len zrnká). Nechajte podusiť na masle cca 5 minút, podľa chuti kukurice. Pretlačte cesnak. Koľko porcií pripravujete, toľko strúčikov cesnaku. Ja som robila pokusne len za tú malú misku - pre mňa na večeru, takže padol za vlasť jeden. Dochuťte čerstvo namletým čiernym korením a soľou a poduste ďalšie 2-3 minúty.
- 3
Potom pridajte šľahačkovú smotanu. Potrebujete jej toľko, aby tesne zakryla kukuricu. Podľa chuti pridajte muškátový oriešok. Na záver pridajte natrhaný špenát a chvíľku povarte - kým špenát nezvädne. Ak treba, dochuťte ešte korením a soľou. Podávajte teplé. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a čo si-žienka šikovná-mala k tomu..??vidím-že požehnaním si vášmu domu..vypekáš..vyváraš..vymýšľaš..s uznaním vetím:ved na to máš..!!
kukuricu kúpim..ostatné mám-špenát ešte na roli-načim zobrať úrodu..
zas mám novú úlohu..!!..:-)