Huspeninová saláma pre štíhlu líniu

tassiedevil - fotkatassiedevil, 20. februára 2013

Huspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov..toto je jeden spôsob ako si ju ja pripravujem...je velmi zdravá, nízko kalorická a chutná pochúťka...vhodná ako Zobraziť celý popisHuspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov..toto je jeden spôsob ako si ju ja pripravujem...je velmi zdravá, nízko kalorická a chutná pochúťka...vhodná ako predjedlo alebo ľahká večera..

Suroviny

 z huspeniny alebo domáca šunka
 zmes




Postup

  1. 1

    uvaríte huspeninu podľa vlastnej chuti.. ja som ju varil len z kolienok, lebo nožičky som nemohol zohnať...úzky profil...lepšia je aj z nožičkami...zostane pevnejšia..

    Huspeninová saláma pre štíhlu líniu - obrázok 1
  2. 2

    salámové črevo namočíme na chvílku do vlažnej vody..

  3. 3

    uvarenú huspeninu necháme schladiť, pozbierame z povrchu tuk, mäso z kolienok alebo domácu šunku nakrájame na kocky, mrazenú zeleninovú zmes hodíme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu, scedíme a necháme trochu vychladnúť....varené mäso a zeleninu spolu pomiešame a plníme do salámového čreva....zalejeme vlažným aspikom, jemne potrasieme a dobre zaviažeme motúzom a necháme v stojatej polohe v chladničke stuhnúť... /ja používam zeleninovú zmes obsahujúcu, mrkvu, hrášok, zelenú fazuľku a kukuricu../

  4. 4

    nakrájame ostrým nožom , posypeme štipkou čierneho korenia a červenej papriky, pridáme cibulu, pokvapkáme octom alevo citronom a servujeme...

    Huspeninová saláma pre štíhlu líniu - obrázok 4

Diskusia k receptu

valeri
Pekný recept, ale prečo myslíš, že Tvoja huspenina je nízkokalorická? Myslela som, že máš nejaký iný recept na huspeninu, ako my tu na Slovensku ... :-)), ale vidím, že ju pripravuješ klasicky ako my - z kolienok a paprčiek. Len my ju porcujeme spolu s mäsko, zeleninkou, prípradne varenými vajíčkami priamo na taniere, alebo menšie mištičky.
evusik
milujem takéto aspiky a tiež robím tak, že dávam do malých mištičiek a potom vyklopím na tanier, ale nápad urobiť ako aspikovú tlačenku sa mi veľmi pozdáva... krásne fotky :-)
violeta
hmmm-vyzera to dobre, a ked hovoris, ze z toho este aj schudnem...:-D
helca103
veľmi zaujímavý recept, hlavne čo sa týka toho salámového čreva. Dobre to ukáže a je krásne farebná tá tvoja huspenina. Aj úvodná fotka sa naozaj vydarila.
helca103
odskúšané aj ochutnané. Určite to budem robiť takto častejšie. Huspeninu som urobila podľa seba a dala som do toho čreva. Je to aj pekné aj chutné a nepotrebovala som všetky volné taniere či misky :-)
@janinkamareckova salámové sáčky kúpiš bežne v každom papierníctve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia