Cícerový pikantný „tataráčik“
František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 26. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 26. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cícer namočíme do dostatočného množstva vody (najlepšie na noc – na 8 hodín). Vodu zlejeme, dáme novú vodu, osolíme a varíme domäkka. Počas varenia je dobré vymeniť vodu. Uvarený cícer scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutý cícer pomelieme (môžeme ho rozdrviť v mažiari) nahrubo, nie na kašu. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, všetky ostatné prísady a koreniny podľa vlastnej chuti a zmiešame.
- 3
Namiesto tabasca môžeme použiť čerstvé čili papričky, ktoré pokrájame najemno a pridáme do zmesi. Pred podávaním odporúčame zmes nechať v chladničke 1–2 hodiny odstáť. Podávame s hriankami, ryžovými chlebíkmi, knäckebrotom alebo so slanými krekrami.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu