Cícerový tatarák
Cícerový tatarák

Cícerový pikantný „tataráčik“

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 26. marca 2019
Cícerový pikantný „tataráčik“
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

500 g (suchý)
150 g
 (alebo čili omáčka)
50 ml




Postup

  1. 1

    Cícer namočíme do dostatočného množstva vody (najlepšie na noc – na 8 hodín). Vodu zlejeme, dáme novú vodu, osolíme a varíme domäkka. Počas varenia je dobré vymeniť vodu. Uvarený cícer scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutý cícer pomelieme (môžeme ho rozdrviť v mažiari) nahrubo, nie na kašu. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, všetky ostatné prísady a koreniny podľa vlastnej chuti a zmiešame.

  3. 3

    Namiesto tabasca môžeme použiť čerstvé čili papričky, ktoré pokrájame najemno a pridáme do zmesi. Pred podávaním odporúčame zmes nechať v chladničke 1–2 hodiny odstáť. Podávame s hriankami, ryžovými chlebíkmi, knäckebrotom alebo so slanými krekrami.

Diskusia k receptu