Paprika plnená kozím a plesňovým syrom

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Paprika plnená kozím a plesňovým syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
150 g
50 g
1 ks
1 dl
 na hrianky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené papriky nakrájame na pásiky asi 2,5 cm široké. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 150 oC asi 15 min. Syry necháme pri izbovej teplote asi hodinu.

  2. 2

    Kozí syr roztlačíme vidličkou, pridáme syrokrém, citrónovú šťavu, pažítku, soľ a korenie. Encián rozkrojíme na menšie trojuholníky. Plnkou potrieme opečené papričky, položíme encián a zvinieme.

  3. 3

    Chlieb opečieme na panvici, prípadne použijeme hriankovač. Na takto pripravené hrianky naukladáme zvitky. Ozdobíme hrubou soľou a olivovým olejom. Podávame pri izbovej teplote.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Tak toto je maškrta mi to robievame tak že syr dáme do vydlabanej papriky a opečieme na panvici spolu ,trez to vyskúšame takto v rúre.

Pridaj komentár k receptu: