Paprika plnená kozím a plesňovým syrom
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené papriky nakrájame na pásiky asi 2,5 cm široké. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 150 oC asi 15 min. Syry necháme pri izbovej teplote asi hodinu.
- 2
Kozí syr roztlačíme vidličkou, pridáme syrokrém, citrónovú šťavu, pažítku, soľ a korenie. Encián rozkrojíme na menšie trojuholníky. Plnkou potrieme opečené papričky, položíme encián a zvinieme.
- 3
Chlieb opečieme na panvici, prípadne použijeme hriankovač. Na takto pripravené hrianky naukladáme zvitky. Ozdobíme hrubou soľou a olivovým olejom. Podávame pri izbovej teplote.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu