Avokádová nátierka

mardo - fotkamardo, 17. apríla 2014
Avokádová nátierka
Foto: mardo

Milujem ju. Zelena, cesnakova a svieza!

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 strúčik
1 ks
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Mozte si ju urobit s cim kolvek, je fajn aj s paradajkami a salotkou. Takto ako ju pripravime teraz dosiahneme base na Vase kreacie neskor. Podme na to.

    Avokádová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Viem, nie je nad rucnu pracu, v tomto pripade budeme potrebovat mixer. Avokado ocistime, to znamena, prekrojime na polovicu, moz zasekneme do kostky pootocime a vyberieme. Lyzickou odstranime koru od duziny a mame avokado pripravene na nasu pomazanku. Vlozime ho do mixeru spolu s cesnakom, citronovou stavou, troskou soli a cierneho korenia. So stavou opatrne, pomaly, radsej na dvakrat. Vela jej v tomto recepte skodi.

    Avokádová nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko spolu vymixujeme a pomazanku mame na svete. Chlebik si orestujeme na panvici z oboch stran. To iste sptavime so sunkou a paradajkami. Naservirujeme. Velmi jednoduche, zdrave a rychle. Prajem Vam dobru chut.

    Avokádová nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

notakja
Robim avokadovu, ale inac. Aj Tvoja vyzera velmi dobre.
Chvalim fotky.
eviana
@mardo... páči sa mi tento Tvoj recept aj keď avokádových nátierok je tu veľa, ale žiadna z nich nemá tak krásne jednoduchý a pritom priam poetický úvod... u mňa to máš za 5* a isto aj vyskúšam... veď keď ju miluješ, nie je čo riešiť :)
staja
Robím takú istú, nemixujem, len roztlačím vidličkou a nedávam čierne korenie, zato pridávam pár kvapiek panenského olivového oleja. Je jednoduchá a pritom výborná. Aj teraz mám kúpené avokádo - na odľahčenie cez sviatky, aby sme nejedli len mäsové dobroty.
mardo
Myslim ze to staci, jednoduche recepty su najlepsie. dnes chcem robit bazalkovu pastu, dufam ze sa mi podari napisat recept. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia