Hviezdičky s lososom a kaviárom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 10. decembra 2014

Uvidela som ich v jednej reklame a bola to láska na prvý pohľad:-) Hodia sa na vianočnú alebo silvestrovskú tabuľu, ale aj ako drobné pohostenie kedykoľvek počas roka.

50
porcií
40 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks rozvaľkané
1 ks na potretie
100 g plátky
5 PL (alebo jogurt)
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkané na tenučko som povykrajovala hviezdičkovou formičkou a potrela rozšľahaným vajcom. Uložené boli na pečiacom papieri na plechu. Rúra sa predhrievala na 200°C.

    Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    upiekli sa za pár minút, treba dávať pozor, aby nezhoreli. Upečené som nechala vychladnúť. Na každú hviezdičku som malou lyžičkou naniesla trocha majonézy(ľahšia verzia je s bielym jogurtom). Z plátkov údeného lososa som krájala pásiky široké asi 1,5 cm a dlhé asi 5 cm. Stočila som ich do ružičky a tie som uložila na majonézovú kôpku. Kaviár som naberala špičkou rúčky lyžičky a ozdobila ním okolie lososových ružičiek. Výzdobu každej hviezdičky som ukončila zastoknutím vetvičky čerstvého kôpra do stredu ružičky. Ospravedlňte, prosím, tie samé "-ičky", nazbierali sa:-) ale tu je všetko miniatúrne, tak tie názvy mi nemajte za zlé:-)

    Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tieto jednohubky sú chuťovo veľmi dobre skombinované. Ak kôpor nemusíte, dajte si inú bylinku. Mne tam veľmi pasoval.

    Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem pekne za láskavé komentáre, dúfam, že si taký drobný luxus môžeme s kľudným svedomím dopriať po celoročnom zhone;-) a kto nerád ryby, nech sa pasie aspoň pohľadom:-) s trochou fantázie sa losos aj kaviár dá nahradiť, variácií je iste viac...Teším sa, že sa hviezdičky páčia:-)
@kuku velmi pekna inspiracia na silvestrovske Apero. K tomu dobre vychladeny suchy Sekt, alebo pohar kvalitneho bieleho a Party moze zacat!