Foto: kajusiqq
Dnes som ich robila prvý krát:)))).....Dúfam že sa páčia:)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
15 g |
|
1 kus |
|
40 g |
|
|
|
|
|
50 g |
|
250 g |
|
na posypanie |
|
Maková plnka: | |
200 g |
|
250 ml |
|
60-80 g |
|
1 kus |
|
1 lyžica |
|
štipka |
|
|
|
Orechová plnka: | |
125 ml |
|
60-100 g |
|
1 sačok |
|
200 g alebo lieskové |
|
3 lyžice |
|
|
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 kus |
|
60-80 g |
|
1 sačok |
|
3 lyžice |
|
|
Postup
-
1
Do múky pridáme droždie zmiešame s cukrom,žltok,vlažné mlieko,soľ,rozpustený tuk.
-
2
Vypracujeme polotuhé cesto a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto dáme na pomučenú tablu,vyvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm.
-
4
Pokrájame na 20 rovnakých obdlžníkov.
-
5
Na každý položíme náplň
-
6
Okraje cesta dobré spojíme
-
7
Buchty poukladáme na vymastený plech vedľa seba,každú pomastíme aj po bokoch,aby sa nezlepili:)) a necháme ešte nakysnúť:)
-
8
Vložíme ich do vyhriatej rury(200 C°) Po zapečení znížime teplotu a dopekáme do zlatista asi 40 minutiek:)
-
9
Maková plnka: Mak zomelieme,zalejeme mliekom a za stáleho miešania zahrievame do zahustenia. Pridáme krupicový cukor a vanilkový cukor,ochutíme rumom,škoricou a citrónovou šťavou. Orechová plnka: V mlieku rozmiešame krupicový a vanilkový cukor,necháme zovrieť a do vriaceho mlieka nasypeme postrúhané vlašské alebo lieskové orechy. Pridáme opláchnuté hrozienka a dochutíme citrónovou šťavičkou:) Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so žltkom,krupicovým a vanilkovým cukrom,vmiešame oplachnuté hrozienka a dochutíme citronovou šťavou.
Diskusia k receptu