
Slimáčiky, aj zo šunky
Toto milé predjedlo, či ozdobu na misu, som videla v knižke "Receptíky pre malých kuchárov",...

Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...

Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...

Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...

Ajer lajber cibeles - židovské vajcia
Toto jedlo patrí k obľúbeným predjedlám v židovskej kuchyni, mám vyskúšsané a je to výborná pochúťka....

Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...

Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...

Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....

Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...

Bruscetta s paradajkami
Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Koktejlové krevety s bagetkou
Robila som ich na oslavu synčekových narodenín ... a velmi chutili :-)

Placka Katka
Názov "Placka Katka" preto lebo som pracoval hlavne podľa receptu, ktorý tu pridala 05. 08. 2011...

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...

Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...

Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

Zelené fazuľky s čili a sezamom
Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha. pravda. sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept. html) a recepty spojila, ...

Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...

Kysnutá slaná roláda po domácky
Robil som ho 17. 10. 12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som...

Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Tlačenka z diviaka
K výrobe tejto dobrej tlačenky ma inšpirovala moja švagrinka, ďakujem jej.

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul)
U nas knihkupecta krachuju tak sa daju velmi dobre knihy kupit skoro zadarmo. Tak som vcera...