Topinka s masovou směsí a sýrem
Nemyslím, že jsem objevil Ameriku a ani netvrdím, že jsem tenhle recept objevil, ale...
Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...
V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...
Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.
Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...
Kuracie prsia v anglickej slanine
... zasa jedna maškrta, ktorú mi poradila kamoška z ...
Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...
Plnené paštétky
Možno poznáte tieto chuťovky, zvyknú sa podávať na recepciách, banketoch ako predjedlo. Ich príprava je veľmi jednoduchá...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Paradajky so šampiňónmi v cukete
Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, ...
Pečené ančovičky (Hamsi tava)
Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek....
Šalát z rukoly s camembertom a orechmi
Mali sme na večeru tento jednoduchý a veľmi chutný osviežujúci šalát z rukoly, camembertu, opražených...
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a...
Baklažánová nátierka s Hermelínom
Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu...
Ajer lajber cibeles - židovské vajcia
Toto jedlo patrí k obľúbeným predjedlám v židovskej kuchyni, mám vyskúšsané a je to výborná pochúťka....
Býčie žľazy ako utopence
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme...
Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...
Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke
Šalát vynikajúcej chuti na letné večery ;)
Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...
Reďkvičkovo-šunková nátierka
Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.
Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...
Grilovaný oštiepok
Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...
Tvarohová nátierka s reďkovkami
Vrátila som sa z trhu s čerstvým chlebíkom, reďkovkami, jarnou cibuľkou a pažítkou. V...
Fašírky z balkánskeho syra
Tiež jedno využitie balkánskeho syru, ktoré máme doma obľúbene.
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Koktejlové krevety s bagetkou
Robila som ich na oslavu synčekových narodenín ... a velmi chutili :-)