Pórová polievka
Pórová polievka

Zemiakovo–pórová polievka

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 15:00
Zemiakovo–pórová polievka
Foto: Kulinární studio MAFRA

Podávajte s opečenou bagetou alebo krutónmi – doplnia jemný krém a urobia polievku sýtejšou.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (varný typ C)
1 ks veľký
2 PL
6 PL
1 l
150 ml (33 %)
100 g



Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pór očistíme, pozdĺžne narežeme a dôkladne prepláchneme. Odrežeme asi 10 cm hornej zelenej časti a tú nakrájame na tenké prúžky. Zvyšok póru nakrájame na polkolieska.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme maslo a 2 PL oleja. Prisypeme zemiaky a polkolieska póru a ľahko orestujeme. Zalejeme vývarom a smotanou. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Medzitým na zvyšnom oleji orestujeme prúžky zelenej časti póru. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Pri servírovaní do nej pridáme rozdrobený kozí syr a orestované prúžky póru.

Diskusia k receptu