Zemiakovo–pórová polievka
mesačník Varecha, dnes 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Podávajte s opečenou bagetou alebo krutónmi – doplnia jemný krém a urobia polievku sýtejšou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pór očistíme, pozdĺžne narežeme a dôkladne prepláchneme. Odrežeme asi 10 cm hornej zelenej časti a tú nakrájame na tenké prúžky. Zvyšok póru nakrájame na polkolieska.
- 2
V hrnci zohrejeme maslo a 2 PL oleja. Prisypeme zemiaky a polkolieska póru a ľahko orestujeme. Zalejeme vývarom a smotanou. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
- 3
Medzitým na zvyšnom oleji orestujeme prúžky zelenej časti póru. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Pri servírovaní do nej pridáme rozdrobený kozí syr a orestované prúžky póru.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu