Recept som vyčítala v časopise, zaujal ma a dne som ho vyskúšala. Trocha som si ho upravila.Ale hlavne že doma chutil.
Postup
-
1
Mäso narežeme na plátky a obalíme v múke, kde sme zamiešali, soľ, korenie, vegetu a prutko osmažíme na panvici z oboch strán. Mäso si vyberieme na tanier a do výpeku pridáme jednu cibuľu nakrájanú na hrubo. Keď je cibuľka opečená, pridáme mäso, bobkový list, tymian, vodu a kávu. Prevaríme, aby sa spojili chute a preložíme do pekáča, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 190 stupnou asi 30-40 minút.
- 2
Keď je mäso upečené, tak šťavu prelejeme do hrnca a ponorným mixérom rozmixujeme.Prilejeme vodu a zahustíme múkov, prevaríme, dáme maslo, dochutíme a pridáme mäso. Nakoniec som narezala na kolečka cibuľu , pridala do hrnca a už nevarila, iba zakryla. Podávala som z ryžu .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu