Pirohy s kačaco-kapustovou plnkou

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 26. mája 2016
Pirohy s kačaco-kapustovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g (zvyšky)
1 ks veľká
 (bez šťavy)
1 ks najemno nastrúhaný
1 ks (na potretie cesta)
400 g (lístkové, kysnuté, zemiakové,...)




Postup

  1. 1

    Dusenú kapustu dáme odkvapkať do sitka, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Oberieme mäso z upečenej kačice. Na tuku urestujeme cibuľu, pridáme mäso, prehrejeme a odstavíme. Rozvaľkáme cesto a vykrojíme kruhy s priemerom asi 20 cm, ešte jednoduchšie štvorce 20 x 20 cm.

  2. 2

    Do kapusty vmiesime jeden malý nastrúhaný zemiak. Na jednu polovičku vykrojeného cesta dáme kapustu. Na ňu poukladáme mäso s cibuľkou, prikryjeme druhou vrstvou kapusty. Kraje cesta natrieme rozšľahaným vajcom.

  3. 3

    Cesto preložíme, popritláčame kraje, vytvarujeme kapsu, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, naň poukladáme kapsy. Pečieme pri teplote 200 °C .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia