Pirohy s kačaco-kapustovou plnkou
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 26. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 26. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
300 g (zvyšky) |
|
1 ks veľká |
|
(bez šťavy) |
|
|
|
1 ks najemno nastrúhaný |
|
1 ks (na potretie cesta) |
|
400 g (lístkové, kysnuté, zemiakové,...) |
|
Postup
-
1
Dusenú kapustu dáme odkvapkať do sitka, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Oberieme mäso z upečenej kačice. Na tuku urestujeme cibuľu, pridáme mäso, prehrejeme a odstavíme. Rozvaľkáme cesto a vykrojíme kruhy s priemerom asi 20 cm, ešte jednoduchšie štvorce 20 x 20 cm.
- 2
Do kapusty vmiesime jeden malý nastrúhaný zemiak. Na jednu polovičku vykrojeného cesta dáme kapustu. Na ňu poukladáme mäso s cibuľkou, prikryjeme druhou vrstvou kapusty. Kraje cesta natrieme rozšľahaným vajcom.
- 3
Cesto preložíme, popritláčame kraje, vytvarujeme kapsu, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, naň poukladáme kapsy. Pečieme pri teplote 200 °C .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu