prazdny

Zemiakovo-kukurično-špenátové tortičky

Bezmäsité jedlá

Potrebovala som k obedu slávnostnejšiu prílohu ako obyčajné zemiaky, postrúhala som zemiaky na hrubo a zmiešala...

prazdny

Ryba v šafráne

Hlavné jedlá

Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...

prazdny

Krémová cuketová polievka

Bezmäsité jedlá

Polievku uvaríte rýchlo a jednoducho.

prazdny

Vínnozeleninové kuracie pečienky Ošialenstvo

Kuracie mäso

Návšteva môjho kamoša ma donútila kreovať recepis z niečoho mäsového. Rozhodla som sa pre pečienky, ...

prazdny

Pečená paprika s B-čkom na druhú - balkánsky syr a ryža Basmati

Bezmäsité jedlá

V tomto období už môže niekomu paprika prerastať hlavou, avšak ja ju môžem stále. Či...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Fašírkový kolotoč

Bravčové mäso

Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...

prazdny

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom

Bravčové mäso

Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

prazdny

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou

Hovädzie mäso

Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

prazdny

Hubový závin

Hlavné jedlá

Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Kurča s rajčinami pečené

Hlavné jedlá

K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho...

prazdny

Marhuľové guľky s mandľami

Bezmäsité jedlá

Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.

prazdny

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou

Hlavné jedlá

Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...

prazdny

Pizza špenátovo-hrušková s chilli

Bezmäsité jedlá

Túto pizzu dávnejšie robil J. Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať....

prazdny

Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou

Hlavné jedlá

Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

prazdny

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky

Hlavné jedlá

Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

prazdny

Glejovka podľa Hugha

Hovädzie mäso

Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

prazdny

Srnčí hubový chrbát

Bezmäsité jedlá

Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

prazdny

Pšeničná kaša s ovocím

Dezerty

V kastróle zohrejeme mlieko, med, maslo a vyškriabaný vanilkový struk. Pšenicu prepláchneme pod studenou vodou a...

prazdny

Slávky s rezancami

Hlavné jedlá

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...

prazdny

Horárova dvojdňová šošovica

Hlavné jedlá

Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

prazdny

Roštenky na pive

Hlavné jedlá

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na sádlo zprudka osmahnout. Opečené je vyjmeme a na sádle zpěníme...