
Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

Lúpežníkove budzogániky so sezamom
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často. máme radi kuracinku. trošku sa treba...

Šampiňóny v mletých guliach
Žampiony v mletém mase zůstanou krásně šťavnaté. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Krémová kokosová polievka šmahnutá smerom do Thajska
Komlexné vrstvy chutí a pritom úplne jednoduchý postup, všetko postavené na základoch z mrkvy a voňavých...

Ajo blanco
Ide jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce....

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v...

Veselá omáčka s prekladaným posúchom
Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)

Tuna mornay
Na maslom spenenej cibulke oprazime a podusime nakrajanu mrkvu, zeler a papriku, kym nezmaknu (Mozeme...

Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...

Vajcia s cibuľovo-smotanovou omáčkou
Chutný a jednoduchý recept s novými zemiačikmi...

Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...

Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...

Hlivo-rezanečka
Jednoduchý a rýchli recept pre tých, čo rovnako ako ja každodenne zápasia s tým "čo si...

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

Panvicové kuracie stehienka so zemiakmi na víne
Rýchle jednoduché jedlo z kuracieho mäsa, so zemiakmi na jednej panvici, jemne šmrncnuté bielym vínkom....

Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Pasta s pečeňou a šampiňónmi
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme...

Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...

Pšeničná kaša s ovocím
V kastróle zohrejeme mlieko, med, maslo a vyškriabaný vanilkový struk. Pšenicu prepláchneme pod studenou vodou a...

Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

Gözleme plnené medvedím cesnakom a syrom
Toto turecké múčne jedlo sa dá plniť rôznymi plnkami....

Frito-misto
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože mám rada zdravé jedlá, a toto jedlo je...

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...