Mrkvovo-paradajková polievka
Foto: kaatka
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
500 g |
|
4 ČL |
|
1 l (zeleninový, hovädzí, slepačí) |
|
1/2 l |
|
100 ml (33 %) |
|
1-2 ks olúpané |
|
1 PL čerstvá |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu jemne osmažíme na masle, pridáme pokrájanú mrkvu, premiešame 2-3 minútky. Osolíme aspoň 1 ČL soli a okoreníme. Pridáme vývar a 20 minút varíme.
-
2
Ošúpané, nakrájané rajčiny rozmixujeme v smotane. Zmes pridáme do polievky spolu s cukrom. Prilejeme 1/2 l vody, prevaríme a následne rozmixujeme nie úplne do hladka. Polievku ochutnáme a ak treba ešte prisolíme, prevaríme a pridáme šťavu z polky citróna a bazalku. Ja som mala len sušenú ale tá čerstvá je určite lepšia. Určite by nič nepokazila ani petržlenová vňať. Ak sa niekomu polievka zdá príliš hustá stačí doliať vodou.
- 3
Dobrú chuť.
- 3
varecha.pravda.sk/recepty/sterilovana-bazalka-a-estragon/...