Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Cestoviny zapekané s bryndzou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 25. októbra 2025
Cestoviny zapekané s bryndzou (fotorecept)
Foto: tejaja

Bryndza sa dá použiť na prípravu rôznych druhov jedál. Nemusia to byť len naše klasické, aj keď vynikajúce, bryndzové halušky. Tieto cestoviny sú Zobraziť celý popisBryndza sa dá použiť na prípravu rôznych druhov jedál. Nemusia to byť len naše klasické, aj keď vynikajúce, bryndzové halušky. Tieto cestoviny sú veľmi dobré tiež.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
1 ks
3 ks
1 PL nasekaný



Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.

    Cestoviny zapekané s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom k nim pridáme rozdrobenú bryndzu, na polkolieska nakrájanú klobásu, vajcia a kôpor. Dobre premiešame.

    Cestoviny zapekané s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do olejom vytretého pekáča dáme cestovinovú zmes a pečieme v rúre na 180 °C dozlata.

    Cestoviny zapekané s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

amelia23
Tento recept je skvelá moderná variácia na bryndzové halušky s praktickým zapekaním. 😋👍 Jednoduchý postup je vhodný aj pre začiatočníkov, suroviny sú typicky slovenské a vytvárajú chutnú a krémovú textúru. 🥘✨ Esteticky vyzerá lákavo vďaka zlatistému povrchu a kôpru. 🌿👌 Mínusy sú nešpecifikovaný typ cestovín, čo môže ovplyvniť výsledok, a možné riziko presolenia kvôli bryndzi a klobáse. ⚖️🥒 Celkovo veľmi chutný, rýchly a praktický recept na rodinný obed či večeru. 😍✅
chemik
Doufám, že to půjde i s plnotučnou bryndzou s 50% tvarohu, která se nerozpouští nebo byla v receptu použita opravdová čistá ovčí bryndza, která se teplem rozplyne.
tejaja
Teraz úplne nerozumiem. Nekupujem vždy 100%-nú poctivú bryndzu. Kupujem aj plnotučnú bryndzu, ale tá neobsahuje tvaroh. Je vyrábaná z 50% ovčej hrudky a z kravskej hrudky, teda syra z kravského mlieka, nie tvarohu. A rozpúšťa sa pekne.
tejaja
@amelia23 (26.10.2025 16:24)

Ďakujem za pekný komentár.:)
K tej soli: Pokiaľ pozrieš postup, tak soľ je použitá iba na varenie cestovín. Potom sa nikde nepridáva, takže presolenie nehrozí. :)