Foto: klaudi21
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky si dáme mleté mäso, 1 vajce, cesnak, ktorý nastrúhame, majoránku, soľ a všetko spolu zmiešame. Ak máme zmes ochutenú, vytvárame z nej malé guľky. Pripravím si panvicu, na ktorej roztopíme maslo a masové guľky na prudšom ohni osmahneme zo všetkých strán. Ak chytia farbu, pridáme do panvice za pohárik vody a dusíme 20 min do zmäkknutia. Keď sú všetky guličky mäkké vyberieme ich z panvice na tanierik a z výpeku spravíme omáčku.
- 2
Výpek z guliek dáme do varu, pridáme horčicu, šafrán. Mlieko s múkou zmiešame a zahustíme s tým omáčku. Omáčku povaríme 2 min, aby sa všetky ingrediencie zmiešali a podávame s prílohou- podľa ľubovoľného zvolenia. Ja som to dneska robila s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu