Šafranové guľky

klaudi21 - bez fotkyklaudi21, 2. februára 2014
Šafranové guľky
Foto: klaudi21
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks čerstvé celé
5 PL
4 strúčikov
 alebo rastlinný tuk
Omáčka:
4 PL
2 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme mleté mäso, 1 vajce, cesnak, ktorý nastrúhame, majoránku, soľ a všetko spolu zmiešame. Ak máme zmes ochutenú, vytvárame z nej malé guľky. Pripravím si panvicu, na ktorej roztopíme maslo a masové guľky na prudšom ohni osmahneme zo všetkých strán. Ak chytia farbu, pridáme do panvice za pohárik vody a dusíme 20 min do zmäkknutia. Keď sú všetky guličky mäkké vyberieme ich z panvice na tanierik a z výpeku spravíme omáčku.

  2. 2

    Výpek z guliek dáme do varu, pridáme horčicu, šafrán. Mlieko s múkou zmiešame a zahustíme s tým omáčku. Omáčku povaríme 2 min, aby sa všetky ingrediencie zmiešali a podávame s prílohou- podľa ľubovoľného zvolenia. Ja som to dneska robila s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia