
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...

Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

Cuketové taštičky s domácou omáčkou
Cuketu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Každé koliesko narežeme a naplníme plátkom mozzarelly a šunky....

Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody
Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...

Plnená domáca bravčová pečeň morčacími kockami so zeleninou
Ešte som mala v mrazničke kus bravčovej pečene a tak som sa rozhodla urobiť ju... dnes som...

Kuracie stehná zo zemiakmi
Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č....

Knedličky z pohánkového tvarohu s čerešňami
Tvarohové knedličky, ktoré neobsahujú žiadne zložky mlieka a môžete si ich pripraviť pri diéte na bielkoviny...

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

Zapekané tortily taquitos
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.

Jednoduché barevné těstoviny se špenátem a slaninkou
Tak největší období vánočních svátků pominulo. Trochu to bylo náročné. No a tak jsme se...

Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...

Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle
Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...

Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi
Jednoduchý a rýchly obed, či večera. Recept plný vlákniny a rôznych textúr....

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Maďarský takatoš
Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....

Strapatá parená buchta s „hafirami“
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom...

Pečené hermelínové fašírky
Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

Naša obľúbená čína
Nie som autorom receptu. Recept je určený hlavne pre zamestnané ženy, pretože si všetko...