Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť ju čerstvú. Ale samozrejme sa dá tento recepis realizovať aj Zobraziť celý popisJe sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť ju čerstvú. Ale samozrejme sa dá tento recepis realizovať aj v zime použitím mrazenej. Teraz v letnom období aj celerovú vňať treba dať čerstvú, jednu menšiu byľku. A tak trošku toto papaníčko "navštevuje" Mexickú kuchyňu. Príjemné ochutnávanie!
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľku očistíme od fúzov, nakrájame na 1cm dlhé kúsky, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte raz prekrojíme. Syr pokrájame na malé kúsky.
- 2
Na rozpálenom oleji krátko popražíme chilli, potom pridáme cesnak nakrájaný na plátky a nadrobno pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita.
- 3
Na cibuľu dáme fazuľku, chvíľku opražíme a zalejeme predhriatou vodou tak, aby bola fazuľka práve zaliata.
- 4
Pridáme zostávajúce koreniny, osolíme, pridáme kukuricu a dusíme 5 minút.
- 5
Potom pridáme rajčiny, dobre premiešame a dusíme 3 minúty.
- 6
Nakoniec vhodíme do hrnca syr a necháme na ohni asi 1 minútu.
- 7
Ryžu uvaríme v osolenej vode a dáme na ňu pripravenú zeleninovo-syrovú oblohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu